Rentar i tallar l'enciam, afegir els ingredients i amanir amb la vinagreta.
Veure
Rentar l'arròs perquè perdi una mica de midó i es cogui millor. Coure-ho en aigua bullint seguint les indicacions del paquet.
Un cop cuit, escorre-ho i afegir-li la mantega i l'alfàbrega i remenar amb suavitat... Veure
En un plat posa les mongetes, el bacallà esqueixat o la tonyina escorreguda i els tomàquets i les cebes tallats en grills.
Amaneix-ho amb l'oli, el vinagre i la sal.
Col·loca l'ou dur a sobre tallat per la meitat... Veure
Neteja els bolets.
Pica fi l'all i la ceba. Salteja-ho a una cassola amb l'oli d'oliva, fins que quedin transparents. Afegeix els bolets escorreguts i salteja-ho uns minuts.
Afegeix la salsa de soja, el julivert picat i una mica de sal i pebre negre acabat de moldre... Veure
Pelem la síndria i la tallem en rodanxes no molt grans.
Tallem la ceba i la menta fineta. Afegim un raig d'oli, el suc de mitja llimona, la sal i el pebre.
Tallem la síndria a quadrets petits... Veure
Picar les avellanes torrades o torrar-les prèviament. Han d'estar pelades.
Escalivem els tomàquets al grill o a les brases.
Fregim el pa sec juntament amb 2 grans d'all. Quan sigui tot ben torrat, apaguem el foc i afegim el pebrot de romesco esmicolat a l'oli calent perquè s'estovi... Veure
Farcir els volovans amb el sofregit i posar un tall de formatge de cabra a sobre.
Escalfem el forn i fiquem els volovans en una safata per gratinar uns minuts.
Servir com aperitiu.
Fer un sofregit de ceba i tomàquet en una cassola.
Afegir-hi el pebrot verd i vermell tallat a daus ben petits, sofregir una mica i incorporar les carxofes, netes i tallades a quarts.
Afegir-hi l'arròs i deixar sofregir un parell de minuts... Veure
Piquem l'all al morter. Quan estigui picat s'afegeixen les nous i es trinxen una miqueta.
A un got per barrejar posem el iogurt, la sal, la menta i el cogombre. Ho triturem i cal que quedi molt liquat... Veure
Tallem a rodanxes els tomàquets.
Laminem l'alvocat.
Llesquem el pa i posem una rodanxa de tomàquet, un tall d'alvocat i per sobre l'anxova.
Es col·loca a una safata i se serveix a taula... Veure
Saltejar la ceba amb una mica d'oli i sal marina durant 10 minuts. Afegir el carbassó, el pebrot vermell i l'alfàbrega i continuar 5 minuts més.
Passar per la batedora el tofu amb una mica d'aigua freda i una cullerada d'oli d'oliva... Veure
Triturar tots els ingredients, menys la ratlladura, amb la quantitat necessària de suc de taronja, fins a aconseguir la consistència desitjada.
Afegir la ratlladura al final.
Després de rentar i tallar les pastanagues, els porros, la ceba, les fulles de col, els alls, l'api, el julivert, l'alfàbrega i l'orenga, s'afegeixen a una olla amb aigua mineral i es couen, a foc lent i tapat, com a mínim una hora... Veure
Rentar bé els espinacs i deixar-los escórrer d'aigua. Distribuir-los als plats.
Tallar el formatge de cabra i les taronges a rodanxes. Repartir els ingredients i amanir al gust, afegint-hi les panses... Veure
Tallem i netegem l'escarola que es deixa a remull una estona.
S'escorre bé, ha de quedar ben seca; es pot embolicar en un drap i es premsa una mica.
La posem a un atuell i barregem la salsa romesco, amb l'ajut de 2 culleres una estona... Veure
Preparem el bròcoli, rebutjan els tronxos més gruixuts i el bullim o fem al vapor a cocció curta.
Posem aigua a bullir i blanquegem els brots de col i les cebes tendres... Veure
Comencem passant pel turmix tots els ingredients per fer els crepes i ho deixem 1 hora a la nevera.
Mentrestrant, anem fent el sofregit pel farcit: tallem la ceba, el pebrot i l'all ben petit, quan ho tinguem mig cuit afegim el xiitake laminat i per últim les gambes pelades i tallades... Veure
Barregeu el sucre, les raspadures de llimona, la mantega, el carbassó i la canyella i tritureu-ho amb un batedor elèctric fins que quedi una massa fina i homogènia.
Incorporeu-hi la farina, el llevat i el pessic de sal i remeneu-ho suaument... Veure
En primer lloc fregir la ceba i un cop hagi agafat color daurat, situar el carbassó pelat i a trossos petits. D'altra banda, fregir el pernil i la cansalada amb la mantega. Batre tots els ous, posar-hi sal, i tot seguit tot el fregit... Veure
Obrim l'alvocat, en traiem el pinyol i amb una cullereta traiem la polpa de l'alvocat i la posem dins del got de la batedora.
Afegim una mica de sal a aquesta polpa i ho triturem amb la batedora fins a obtenir una crema... Veure
Netejar les hortalises. Tallar-les ben petites i barrejar-les en un bol.
Posar-hi sal, pebre i les espècies que més us agradin i un rajolí d'oli. Remeneu tot molt bé... Veure
Tallar dues albergínies grans per la meitat i coure-les al forn. Quan estiguin cuites, buidar-les.
Fregir tres cebes tendres tallades ben petites en una mica d'oli. Un cop fregides, afegir dos grans d'all tallades petits, una cullerada de julivert picat i 300 g de carn picada... Veure
Rentar les maduixes i treure'n les fulles verdes.
Es posen a la batedora amb l'aigua, el sucre i la llimona.
Batre-ho tot fins aconseguir la consistència desitjada. Servir-ho en vas alt... Veure
Comencem a preparar la vichyssoise tallant els porros a trossets. Oli a la cassola, i hi fem suar el porro a dins.
Per espessir-ho, hi posarem la patata. La pelarem, l'esberlarem, i cap dins.
Mentrestant, tallem petit el pernil, com si fossin bastonets... Veure
S'agafa un meló, es pela i es trosseja.
Es col·loca a la batedora amb crema de llet o un iogurt natural, el suc d'una llimona i unes fulles de menta.
Es bat fins aconseguir una textura homogènia... Veure
En una cassola posem els porros tallats en juliana amb un rajolí d'oli fins que es facin una mica.
Seguidament hi afegim els carbassons pelats i tallats a daus i la ceba tallada en juliana... Veure
Renteu les patates i, sense pelar-les, feu-les coure amb aigua i sal. Han de coure el punt just perquè no s'han de trencar quan les talleu.
Un cop cuites, deixeu-les refredar una mica, peleu-les i talleu-les a rodanxes no gaire gruixudes; si les rodanxes són molt grosses, feu-ne meitats... Veure
Posar la síndria tallada i sense llavors a la batedora amb el iogurt, la mel i un raig de suc de llimona.
Batre durant un minut.
La síndria incorpora molta aigua, el que ens ajuda a evitar la deshidratació i els problemes de calor a l'estiu... Veure
Escaliveu els pebrots a la part amb més foc i durant menys temps, i les albergínies a la part amb menys foc i durant més temps.
Emboliqueu les cebes i les patates amb paper de plata i enterreu-les sota les cendres... Veure
Peleu i talleu a bocins petits totes les fruites, excepte les taronges.
En un bol, barregeu bé totes les fruites i amaniu-les amb el suc de les taronges.
Ja veieu que es tracta d'una macedònia de fruites senzilla que, evidentment, podeu preparar amb les fruites que us vinguin més de gust... Veure
Primer de tot, poseu aigua a bullir amb sucre i menta durant uns 10 minuts.
Coleu-ho i passeu-ho en un pot juntament amb el meló trossejat, bateu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera.
Per a fer el gelat, barregeu en un bol el meló, el sucre i la nata líquida i bateu-ho... Veure
Cou al vapor, amb una miqueta de sal, la mongeta tendra tallada a trossos.
Mentrestant, cou les faves a l'olla a pressió junt amb el farcellet d'herbes i una mica de sal.
Prepara una vinagreta amb ceba ben picada, julivert, vinagre, l'oli, sal i pebre al gust... Veure
Passar per la batedora elèctrica la pruna, el sucre, el suc i la ratlladura de llimona.
Al final barrejar-hi les clares a punt de neu i posar al congelador.
Remenar-ho de tant en tant mentre va agafant el punt adequat de congelació... Veure
Farem una vinagreta amb el vinagre i l'oli (1/4 part de vinagre per 3/4 parts d'oli).
Muntarem l'amanida amb els tomàquets tallats per la meitat.
Ho amanirem amb la vinagreta... Veure
Esprémer unes quantes llimones fins a tenir dues tasses de suc.
Barrejar el suc amb 150 g de sucre -o menys- i remenar-ho fins que quedi desfet.
Tallar la pell duna llimona ben prima i posar-la amb el suc dins una gerra... Veure
Tallem el tomàquet en fines làmines i també la mozzarella a fines rodanxes.
Posem el tomàquet en un plat, el salem una mica segons el nostre gust i a sobre posem la mozzarella... Veure
Peleu els préssecs, partiu-los per la meitat i traieu-ne el pinyol.
Passeu els trossos de préssec per suc de llimona i per sucre i deixeu-los en pots de vidre unes 6 hores.
Acabeu d'omplir els pots amb un almívar d'aigua i sucre a parts iguals... Veure
En primer lloc , bulliu l'ou.
Netegeu, trossegeu i piqueu els xampinyons, la ceba i el porro. Reserveu-ho.
Netegeu els carbassons, talleu-los en tres trossos iguals i poseu-los a bullir durant 5 o 7 minuts... Veure
Netegeu les pomes i buideu-ne el cor.
Poseu-les en una safata de forn i espolseu-hi sucre per sobre.
Es pot espolsar la poma per sobre amb una mica de canyella en pols a més de sucre... Veure
Poseu a bullir el vi amb les peres, el sucre, la branca de canyella i la pell de taronja.
Podeu afegir-hi aigua al vi i la pell pot ser de llimona en comptes de taronja.
Deixeu-ho coure lentament fins que les peres siguin toves... Veure
Desfeu el llevat amb l'aigua i afegiu-hi l'oli, el sucre, la matafaluga, el celiandre i la sal.
Afegiu-hi farina fins que quedi una massa consistent, però no massa dura.
Deixeu-la reposar tapada amb un drap perquè fermenti... Veure
Feu un sofregit amb la ceba i els tomàquets.
Afegiu-hi la carn picada, la molla de pa, sal, pebre i nou moscada, i feu-hi la reducció del vi ranci.
Talleu les patates a rodelles i fregiu-les... Veure
1.Agafem la col i en traiem les fulles les més maques per bullir-les durant 5 minuts amb un pessic de sal, posteriorment les reservem en un escorredor.
2.Pelem les patates i les tallem en daus per posar-les a bullir en una altra cassola durant 12 minuts... Veure
Desossem les cuixes de pollastre, les tallem a daus i les reservem.
Seguidament tallem a juliana i saltegem els pebrots verd i vermell i el carbassó... Veure
Primerament tallem la ceba, el carbassó, la coliflor i el porro a daus. Ho posem a una cassola mitjana amb una mica d'oli i deixem que es dori.
Un cop daurades les verdures ho flamegem amb una mica de cognac, afegim la farina i remenem... Veure
Tallem a bronuoise la ceba, l'all i el porro i ho posem a la paella.
Un cop daurat hi afegim el pernil ibèric i el lluç, també tallat a bocinets.
Quan està tot ben sofregit, hi afegim farina i removem fins obtenir una masa fina... Veure
Bullim l'arròs al punt i el reservem.
Seguidament tallem la ceba, el porro i les bledes i ho afegim a una cassola amb oli perquè es dori. N'afegim el bacó a daus. Quan tot estigui ben sofregit n'afegim els bolets variats i removem... Veure
Tallar els porros a uns 10 cm de llargada i posar-los a escaldar en una olla durant 7 minuts. Seguidament, treure’ls de l'aigua calenta i posar-los en aigua freda. Separar el cor del porro de les fulles, intentant que no es trenquin... Veure
Netegem les carxofes, les tallem a quarts i deixem només les parts més tendres. Les reservem en un recipient amb aigua i llimona.
Pelem els escamarlans, retirant el cap, però sense llençar-lo a la brossa, ja que el farem servir més tard... Veure
Un cop tallada la coliflor la bullim a l'olla a pressió durant 15 minuts. La traiem del foc i la posem a escórrer.
Seguidament tallem la ceba a juliana, posem l'oli al foc i, un cop calent, hi afegim la ceba... Veure
Per la Pasta brisa:
Bolcar la farina i la sal sobre una superfície plana i afegir-hi la mantega tallada en forma de daus. Amassar aquests ingredients.
Fer un forat al centre de la mescla i afegir-hi els ous lleugerament batuts i a continuació la nata... Veure
Bullim el bròquil al dente i el reservem amb aigua freda.
Seguidament tallem el filet de porc a llomillet i el marquem en una paella amb un raig d'oli.
Per a preparar la salsa, tallem la ceba i el carbassó en bronoise... Veure
1. Posar els calçots trossejats en una olla amb una mica l'oli i a foc lent, ofegar-los una mica.
2.Afegir la patata trossejada i l'aigua i fer bullir una estona.
3.Un cop cuita la patata, passar-hi la batedora fins que quedi una crema... Veure
Quan els calçots són prims es tallen les arrels, es retira la primera fulla i la part verda.
Quan són més gruixuts shan descaldar prèviament 3-4 minuts.
Feu una pasta amb la farina, una mica d'aigua, la sal i els ous... Veure
En un bol mesclem la farina tamisada amb el llevat, la sal i les espècies.
En un altre recipient muntem els ous amb el sucre fins que blanquegin. Hi anem afegint a poc a poc la mescla de la farina i la mantega fosa... Veure
Sofregim la ceba, les patates i les pastanagues amb la mantega fins que agafin color.
Flamegem amb brandi, afegim una mica de farina i removem.
Incorporem aigua bullint fins cobrir les verdures i deixem que cogui tot... Veure
Bullir el porro, la carbassa i les patates (tallades en daus petits perquè no s'allargui la cocció de la carbassa).
Afegir un bon raig d'oli verge de primera premsada i triturar amb el suc del propi bullit... Veure
1.Pelem els calçots fins que quedi una capa blanca i els tallem en 2 o 3 trossos segons les seves dimensions.
2.Seguidament els posem a escaldar en aigua bullint 3 o 4 minuts, i els resevem... Veure
Comencem preparant el romesco. En primer lloc posem la ceba trossejada a sofregir en una cassola. Mentrestant afegim a la fregidora els grans dall, les nyores prèviament netes i el pa fins que quedi ben torrat... Veure
Tallem les verdures en trossos regulars i petits.
Les saltem per separat al wok, una paella molt útil per fer aquest tipus de plat.
Saltar les verdures significa fregir a foc molt viu i agitant-lo de tant en tant... Veure
Prepareu els calçots i col·loqueu-los un al costat de l'altre en unes graelles.
Enceneu un foc de sarments i quan la flamarada prengui poseu-hi al damunt la graella fins que els calçots siguin negrosos, primer per un costat i després per l'altre... Veure
Tallem la remolatxa, la ceba i els porros a daus.
Ho posem amb oli a la paella tot mirant que es vagi coent a foc lent.
Quan estigui daurat i la remolatxa tova ho triturem posant-hi una mica daigua, depenent de lespessor que es vulgui... Veure
Per fer l'oli verd incorporem la pell del carbassó, el julivert, el cibulet i l'oli en un pot i ho triturem fins que quedi un oli verd i espès. Reservem el resultat.
Afegim oli a una cassola i, un cop calent, incorporem la ceba picada i la coem a foc lent fins que quedi transparent... Veure
Fregiu el bacallà enfarinat i reserveu-lo.?Bulliu, enfarineu i fregiu el bròquil, i reserveu-lo.?El bròquil es pot arrebossar amb farina i ou.
En una cassola feu un sofregit amb la ceba i quan estigui rossa afegiu-hi el bacallà, la picada i una mica daigua... Veure
Netejarem les albergínies i les tallarem per la meitat de llarg. Amb un ganivet els hi farem uns talls. Les posarem en una safata amb oli i les enfornarem a 200 graus.
Un cop cuites els hi traurem la carn, la polpa... Veure
Primer de tot bullim les mongetes procurant que no ens quedin massa cuites, al dente, les escorrem i les apartem.
Escaldem els tomàquets amb aigua, els pelem i treiem el cor i les llavors... Veure
Posarem tots els ingredients en una olla, prèviament tallats a trossos.
Atenció! Les nyores les haurem de posar unes hores abans en remull amb aigua i vinagre.
El pa farà que ens quedi tot ben lligat... Veure
Triturem inicialment l'alfàbrega amb una part de l'oli, el pebre, la sal i el sucre per assegurar que les fulles es triturin bé.
Tot seguit triturem el tomàquet.
Tastar i rectificar... Veure
Posem al forn una safata amb els pebrots, les albergínies i una mica d'oli. Passada una estona donem la volta a les verdures. Un cop cuites les reservem.
A una altra safata hi posem les cebes, també amb una mica d'oli... Veure
Ratllar els carbassons i pressionar amb les mans per treure tot el líquid.
Barrejar tots els ingredients en un bol gran i salar.
Coure en una paella ben calenta amb oli d'oliva, per petits munts, 5 minuts per costat... Veure
Escalivem les verdures. A casa la fem indiferentment al forn o al caliu de la brasa de la barbacoa. Per qüestions de temperatura ambiental, a l'hivern al forn i a l'estiu a la brasa de la barbacoa per poder aprofitar el caliu residual... Veure
Peleu les carbasses i/o moniatos. Talleu-los a rodelles d'entre 1 i 2 mm, amb l'ajuda d'un ganivet afilat que ho vagi, o una mandolina.
Poseu-les a fregir en oli ben calent fins que enrosseixin... Veure
Salpebreu i enrossiu el pollastre sencer.
Afegiu-hi les cebes, l'orenga i la cabeça d'alls.
Feu-hi la reducció del vi i deixeu-ho coure amb la cassola tapada i a foc baix, fins que el pollastre estigui cuit, tot afegint-hi una mica d'aigua de tant en tant... Veure
Segons el temps i les possibilitats del moment coeu o feu servir cigrons també en conserva.
Si voleu fer un plat vegetarià, amb la barreja dels cigrons i la samfaina ja tindreu el plat fet... Veure
D'entrada, tallem els tomàquets per la meitat i els ratllem. Hi afegim el pebre negre mòlt.
Després, posem el tomàquet en un cassó i també hi incorporem el sucre muscovado... Veure
Per a la brandada
Rentem les patates i les posem al microones en un plat amb una mica d’aigua, durant uns 10 minuts.
Quan estiguin llestes les pelem, les tallem a daus i les reservem... Veure
1. Pelem i tallem les patates a daus petits i les bullim uns 5 minuts, fins que estiguin cuites però que no es desfacin. Reservem.
2. Netegem les pomes i les tallem a daus, de la mateixa mida que la patata... Veure
Traiem la part final i més dura del Pak choi, separem les fulles, les rentem bé i les tallem a trossos grans.
Amb la mà o amb un ganivet, traiem el peu dels bolets i els tallem en làmines gruixudes... Veure
Netegem, pelem i trossegem la carbassa, els carbassons i la patata. Reservem.
Pelem, netegem i tallem a brounois (quadradets mitjans) les cebes tendres.
Posem una olla a foc mitjà amb un bon raig d’oli i posem a sofregir les cebes tendres... Veure
Comencem tallant els carbassons pel mig i coent-los al vapor uns 12 minuts. Amb una cullera els buidem i els posem cap per avall en un plat perquè deixin anar tota l'aigua.
Tallem al ceba a daus i la coem a foc suau fins que estigui transparent amb 2 cullerades d'oli i l'all, tallat també ben petit... Veure
Sofregim la ceba tallada ben petita en una paella amb una mica d’oli, i li anem afegint la resta de verdures i fruita tallades a dauets petits, segons aquest ordre: la pera, l’albergínia i el carbassó... Veure
Hacer las crêps, con huevos ecológicos en este caso.
Para el relleno, en una sartén poner un poco de aceite y añadir los puerros limpios cortados a rodajas finas, salar y dejar rehogar durante unos 10–12 minutos a fuego medio-bajo... Veure
Començem per la feina més grossa, ja que ens portarà 50 minuts de cocció.
Si no tens un Ronner pots fer la cocció a baixa temperatura de la següent manera:
Treiem els ous de la nevera una estona abans per a que tinguin la temperatura ambient... Veure
Per aconseguir que el pernil salat tingui textura cruixent el posem a un plat cobert per les dues bandes de paper de forn i l'introduïm al microones durant un minut. El deixem refredar.
Per fer la vinagreta barregem tots els ingredients amb la túrmix... Veure
Elaboració de la crema de verdures tradicional:
Netejar i trossejar les verdures, i les posem dins una olla.
Afegim aigua fins que les verdures quedin totalment cobertes... Veure
Dels farcells:
Coure al vapor les 6 fulles de col durant 10 minuts. Retirar, passar cada fulla per aigua freda i reservar.
En una paella amb una mica d'oli calent sofregir les cebes i l'all fins que la ceba sigui transparent... Veure
Coure al vapor el bròquil net durant uns 25 minuts (en vaig reservar el tronc per fer la crema de verdures).
Saltejar els fessols a la paella amb una mica d'oli fins que quedin una mica torradets... Veure
Coeu el bròquil al vapor durant uns 7 minuts (per preservar els nutrients). També el podeu coure al papillot.
Un cop cuit el triturem juntament amb el formatge de cabra, el formatge per untar, un raig d'oli d'oliva extra verge i un pessic de sal... Veure
Sense Thermomix:
1. Sofregir en una paella el porro picat amb la poma tallada a daus fins que es comenci a daurar.
2... Veure
Trossejar la xocolata i barrejar-la amb la ratlladura de la pell de les taronges.
Posar la nata a bullir a foc baix sense parar de remanar. A l'arrecar el bull retirar dels fogons.
Mentrestant podem batre els rovells amb el sucre fins que quedi una massa blanca i cremosa... Veure
Com temperar la xocolata?
Per poder treballar la xocolata el primer que hem de fer és fondre-la (al bany Maria o al microones) per després temperar-ne, una bona part, sobre una superfície freda (per exemple el marbre de la cuina ben net)... Veure
Es preescalfa el forn a 160ºC.
En una paella a foc mig, s'escalfa un raig d'oli i a continuació, s'hi afegeixen els porros i un pols de sal.
Es deixen coure durant uns 5 minuts (fins que siguin cuits, però no torrats!)... Veure
Piquem ben fins els porros, i els posem en una paella amb una mica d’oli al foc. Salem i tapem.
Piquem la cabeça d’alls ben petit. Afegim al porro i deixem coure ja destapat... Veure
Talleu el tronc de les carxofes i traieu les fulles de més enfora. Piqueu les carxofes per dalt fins que quedin ben obertes. Salpebreu-les i afegiu-hi un bon rajolí d’oli d’oliva... Veure
Elaboració tradicional:
Netajar i trossejar totes les verdures.
Afegir a l'olla amb aigua bullent i coure durant 30 minuts.
Escórrer les verdures i guardar el caldo per bullir després la pasta... Veure
Agafem ½ litre de llet, la canyella, el sucre i la pell de la llimona i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Un cop ho ha fet ho retirem del foc. Ara agafem 6 yemes d’ou i la maizena, ho batem bé i afegim el ½ litre de llet restant... Veure
Es bullen les fulles de la col un parell de minuts per fer-les flexibles.
Es farceixen amb arròs i verdures tallades ben petites (tot en cru, sí, sí... l'arròs també!) amb les herbetes i espècies al gust... Veure
Un consejo que me dio una buena amiga hace mucho tiempo fue que si me quería quedar embarazada, que empezara a tomar ácido fólico. (buen consejo) Y pensé ¿y eso como lo hago? Y lo descubrí, uno de los alimentos que tiene más son las verduras de hoja verde... Veure
1. Primer rentarem bé les fulles de la col kale i l'anirem trossejant, separant i rebutjant tots els nervis una mica durs de les fulles, amb les mans.
2. Quan ho tinguem, afegirem el suc de llimona i 1 cullerada de la veganesa i li farem un massatge amb les mans per suavitzar la col kale i anar barrejant-ho tot... Veure
Tallem el kiwi i desfem la xocolata per sobre. Decorem amb ratlladura de coco.
Un berenar deliciós per a petits i grans! Una de recepta de Mi Vida con un vegano... Veure
Elaboració dels pètals de poma:
Posar a bullir 1 litre d'aigua juntament amb el suc de llimona i el sucre. Deixar coure fins que el sucre es dissolgui. S'haurà convertit en un almíbar... Veure
A la batedora triturar el meló i el plàtan fins que quedi com un puré. Després es pot colar si es desitja. Barrejar el batut amb la lecitina i la llet i prendre.
Quan el prenem?
Prendre a l'esmorzar, dos o tres vegades a la setmana, fins que passin els calors més intensos de l'estiu... Veure
Pelar l'alvocat i abocar juntament la resta d'ingredients a la batedora. Batre fins aconseguir una textura cremosa.
Quan el prenem?
Per la conservació de les seves propietats prendre'l immediatament, per exemple, acompanyat d'una torrada a l'esmorzar o al berenar... Veure
Pelem i trossegem la síndria i ho batem juntament amb tots els ingredients en la Thermomix o en una batedora.
Ho passem després per un colador o xinès perquè no ens quedi la pell del tomàquet ni cap llavor de la síndria... Veure
Neteja i talla els ceps. Fregeix per separat en una paella amb una mica d’oli i reserva’ls.
Cou els talls de pasta fresca amb aigua i sal el temps que marqui l’envàs. Escorre’ls bé i deixa que es refredin... Veure
Bullim l’ou i el deixem refredar.
Cuinem al vapor, o bé bullim, la mongeta tendra, la pastanaga, la ceba i la patata. Calcula uns 15 minuts, però ves-ho controlant.
Emplatem i hi afegim el mix de llavors o el llevat nutricional per sobre... Veure
Per la salsa només hem de ratllar els cogombres i l’all. Deixar escórrer els cogombres en un colador perquè deixin anar líquid. Barrejar amb el iogurt i la menta i condimentar... Veure
Batre la margarina o mantega amb el sucre fins que estigui cremós. Afegir els ous i el iogurt i després la farina, la fècula i el llevat. Barrejar i incorporar la meitat de les avellanes... Veure
Talla el fonoll per la meitat (si és molt gran, talla-ho en 4).
Talla les figues també per la meitat.
Embolica-ho tot en paper de forn amb un rajolí d’oli i un polsim de sal i pebre... Veure
Rentar i picar la pastanaga, l’api, els grans d’all, l’alfàbrega, el julivert i mitja ceba.
Rentar les bledes, escórrer-les bé i tallar-les a tiretes fines... Veure
Arreglar els bolets traient impureses i trossejar-los.
Pelar i picar els alls, i tallar en rodanxes les cebes tendres.
Rentar, assecar i picar les herbes.
Escalfar 2 cullerades d'oli d'oliva en una paella i ofegar els alls, la ceba i les herbes amb una mica de sal... Veure
1. Talleu el pollastre a octaus o més petit, com us agradi. Salpebreu el pollastre, enrossiu-lo a la paella i reserveu-lo... Veure
En un recipient, batem 2 ous. Hi afegim la farina d’ametlla, l’atzavara i els moniatos, que abans haurem pelat i triturat. Ho barregem tot bé, fins que tinguem una massa llisa i sense grumolls... Veure
1. Preescalfeu el forn a 220ºC.
2. Traieu la tija de la col arrissada i deixeu només les fulles en trossos grans.
3. Poseu una mica d’oli d’oliva en un recipient, mulleu-vos-hi els dits i escampeu-ne una capa molt prima sobre la col arrissada... Veure
Escalfar lleugerament els cigrons amb el líquid de cocció. Escórrer i reservar una mica de líquid de cocció.
Afegir-hi la resta d'ingredients i fer-ho puré, fins a aconseguir la consistència de paté, si cal, afegint una mica del líquid reservat... Veure
Saleu i empebreu els trossos de pollastre i enrossiu-los amb oli i llard a parts iguals.
Afegiu-hi les cebes, la cabeça d’alls i la fulla de llorer.
Tapeu-ho, abaixeu el foc i deixeu que cogui fins que el pollastre estigui tou, tot afegint-hi miques d’aigua si fa falta... Veure
En una olla amb aigua, sal i un raig d’oli bulliu les plaques de canelons. Refredeu-les, esteneu-les sobre un drap i assequeu-les. Rostiu les carns salpebrades amb la canyella, els alls, la ceba i el tomàquet... Veure
En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota.
Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons.
Al cap d’una altra hora afegiu-hi les verdures menys les patates... Veure
Preparació:
Saltegeu la vedella salpebrada en una cassola amb oli.
Afegiu-hi les verdures tallades a trossos grans, els alls sencers, les herbes i uns grans de pebre.
Doneu-hi unes voltes, tireu-hi el vi i deixeu-lo reduir... Veure
Netejar i tallar el bròquil (trossets no massa grans) i coure’l al vapor fins que quedi cuit però no tou.
Preparar la pasta segons les instruccions i escórrer-la. Mentrestant, escalfar oli en una paella, saltejar el tofu fins que quedi daurat per tots els costats i reservar-la... Veure
Neteja i pela tota la fruita, excepte la poma.
Trosseja-la i juntament amb la Kale i el iogurt, passa-ho tot per la liquadora.
Davantal i a cuinar!
1. Escalfeu l’aigua amb les pells de llimona i de taronja, la branca de canyella, l’oli i la sal. Quan comenci a bullir, apagueu el foc i reserveu-ho tot tapat uns 15-20 minuts perquè infusioni... Veure
En una cassola, amb un bon raig d’oli d’oliva, fregim lleugerament els allets tendres. A continuació hi posem 3 o 4 cullerades de ceba confitada i hi tirem el vi blanc; tot seguit hi posem les faves i les fulles de menta, remenem una mica tot plegat i hi afegim una mica d’aigua fins a cobrir just el conjunt i la tira d’alga kombu... Veure
Tallem la patata i la ceba fina, la posem dins el forn a 150oC a coure amb oli sal i un xic de sucre. Quant té la textura transparent la traiem del forn.
Pugem la temperatura del forn a 200oC... Veure
Tritureu la polpa del meló amb el cava, una cullerada de mel, el suc de mitja llimona, la sal i el pebre i procureu que quedi una crema ben fina.
Si el meló no és gaire dolç hi podeu afegir sucre... Veure
Una de les maneres de preparar el cuscús consisteix a posar aigua a bullir amb una culleradeta de sal per, quan arribi al punt d’ebullició incorporar-hi el cuscús, remoure, posar una tapadora i apagar el foc deixant-ho reposar un parell de minuts... Veure
Escaldeu les cebes tendres en aigua bullent durant 10 segons. Escorreu-les i reserveu-les.
Hidrata i escalda les algues, una barreja de algues: enciam de mar, alga nori i wakame. Escorreu-la bé i talleu-la en tires de 10 cm aproximadament... Veure
Un cop hem triturat la síndria i els tomàquets, ho passem pel colador xinès. Barregem el iogurt amb les llavors de sèsam, l’alfàbrega trossejada, un rajolí d’oli i un toc de pebre.
En un bol, hi posem la sopa i hi afegim la salsa de iogurt... Veure
Talleu la fruita en làmines.
Poseu a coure 1/2 litre de suc de poma amb 1 cullerada de flocs d’agar-agar durant 5 minuts... Veure
Deixeu les algues en remull 30 minuts o coeu-les 15 minuts.
Enfarineu-les amb farina de cigró i fregiu-les.
Suqueu-les en quètxup, hummus o guacamole.
Van bé contra l’anèmia i la retenció de líquids... Veure
Rentar i tallar a juliana les verdures.
Posar al wok un raig d'oli, afegir 2 grans d' all i quan començi a daurar-se incorporar les gambes, un pessic de sal i la salsa de chili. Deixar ofegar tot junt un parell de minuts... Veure
En primer lloc , pelar i ratllar les pastanagues. Netejar l'api , picar les fulles en trossos fins i tallar les branques a rodanxes fines. Netejar la col xinesa , retirar el tronc i tallar les fulles en tires fines... Veure
1. Coure la ceba i l'all en una paella amb oli durant 2 minuts o fins que estigui tou. Treure la tija de la kale i afegir les fulles a la paella amb la pela de taronja i l'aigua.
2... Veure
1. Torrar els pinyons en una paella a foc lent movent la paella amb freqüència.
2. Posar la pasta a bullir amb unes fulles de julivert i sal al gust.
3. Per fer el pesto, agafar un morter i aixafar els alls i els pinyons fins que quedi una pasta uniforme... Veure
1. Tallem la coliflor, la netegem i la ratllem amb un rallador o una picadora.
2. Un cop ratllada l'escaldem en una olla amb aigua bullint. La traiem i hi afegim 1 ou, 1 polsim de sal i formatge mozzarella ratllat... Veure
1. Tallem el mango a daus petits
2. Barregem el iogurt amb les llavors de xia
3. Tallem les maduixes a daus petits
1. Bullir la quinoa seguint les instruccions del paquet.
2. Escorre i deixar refredar la quinoa durant 10 min.
3. En un bol gran barrejar la quinoa, els espinacs, les taronges trossejades, la magrana... Veure
1. Traiem la part dura dels espàrrecs verds.
2. Tallem els espàrrecs a trossets petits.
3. Els rentem bé i els posem en una paella amb un raig d'oli d'oliva... Veure
1. Preescalfeu el forn a 220ºC.
2. Traieu la tija de la col arrissada i deixeu només les fulles en trossos grans.
3. Poseu una mica d’oli d’oliva en un recipient, mulleu-vos-hi els dits i escampeu-ne una capa molt prima sobre la col arrissada... Veure
1. Escalfem el forn a 180 ºC i untem els motlles de magdalenes amb mantega.
2. Tallem la pasta de full en cercles i els posem al motlle.
3. Ho posem al forn durant 10-15 minuts fins que la pasta de full quedi daurada... Veure
1. Rentar les mongetes i tallar les puntes.
2. Tallar les mongetes en 3-4 trossos i coure-les al vapor durant 8 minuts.
3. Pela les patates, trosseja-les i coure-les en una cassola amb aigua bullent amb un polsim de salt durant 12 minuts... Veure
1. Per preparar la vinagreta posarem en un vol l’oli, el vinagre, un polsim de sal i els pinyons picats. Ho remenem bé fins que s’integrin tots els ingredients i ho reservem... Veure
1. Preescalfa el forn a 180 ºC
2. Fes uns talls en les albergínies amb un ganivet perquè no explotin quan les posem al forn.
3... Veure
1. Talleu les llesques de pa i torreu-les a la torradora.
2. Talleu el formatge de cabra i poseu-lo a les torrades quan estiguin encara una mica calentes.
3. Poseu les figues tallades fines per sobre el formatge... Veure
1. Batre el sucre amb els rovells d'ou en un recipient. Afegir 300 ml de beguda de civada Oatly BIO i la vainilla... Veure
1. Netegem, pelem i trossegem la carbassa. Reservem.
2. Pelem, netegem i tallem a quadradets mitjans la ceba petita.
3. Posem una olla a foc mitjà amb un bon raig d’oli i posem a sofregir la ceba... Veure
1. Poseu una olla amb aigua al foc. Quan comenci a bullir, tireu-hi un pols de sal i la col, netejada i trossejada.
2. Mentrestant, peleu les patates, talleu-les a trossos regulars i afegiu-les a l'olla... Veure
1. En un morter es trinxen a mà les ametlles, les avellanes, els seitons dessalats, els grans d'all, la polpa de les nyores, el bitxo (optatiu), les llesques de pa fregit (es poden remullar amb el vinagre o posar el vinagre a part), el vinagre i la sal, i es va lligant amb l'oli d'oliva... Veure
1. Posem els tomàquets deshidratats en el got de la batedora i els trossegem una mica. Els traiem i els deixem reservats.
2. Tornem a preparar el got de la batedora i hi posem l'alfàbrega, els pinyons i l'all, i ho triturem tot... Veure
1. En un recipient gran barregem la farina, la canyella, el gingebre i el bicarbonat. Afegim l’oli d’oliva verge extra i el xarop d’atzavara, i pastem bé a mà... Veure
1. Rentem i trossegem el romanesco. El bullim al vapor en una olla. Un cop cuit deixem que es refredi una mica.
2. Posem el bròquil romanesco a la picadora, hi afegim tots els ingredients i ho triturem... Veure
1. Trossejar el tofu i saltejar amb l'oli fins que estigui daurat.
2. Rentar i escaldar els espinacs en aigua bullent amb sal durant 1 minut... Veure
1. Posem l’aigua al foc amb una mica de sal.
2. Rentem la quinoa i l’afegim a l’aigua quan bulli fins que estigui cuit (seguir les instruccions de l’embàs)
3... Veure
1. Bat els ous amb el xarop i la canyella.
2. Afegeix el plàtan trossejat i tritura-ho tot amb l'ajuda de la batedora.
3. Posar mantega o una mica d'oli d'oliva verge extra en una paella... Veure
1. Preescalfem el forn a 175ºC.
2. Col·loquem les pastanagues senceres en un plat i eixugar-les.
3. Agafar una bandeja pel forn, posar paper vegetal i escampar les pastanagues amb l'oli d'oliva... Veure
1. Pelar totes les verdures.
2. Fregir els grans d'all en una olla amb una mica d'oli d'oliva, fins que estiguin daurats.
3. Afegir la resta de verdures trossejades, l'aigua, la sal i el pebre... Veure
1. Rentar la remolatxa sencera, coure-la durant una hora a foc mig amb aigua amb sal, escórrer, pelar i trossejar-la en 4-5 trossos... Veure
1. Posar els tomàquets deshidratats en un bol amb aigua tèbia durant almenys 20 minuts.
2. Fer els espaguetis de carbassó amb l'ajuda del spiromat... Veure
1. Pelar totes les verdures.
2. Tallar les verdures per la meitat i després a rodanxes primes.
3. Cuinar les verdures al vapor, fins que estiguin toves. Reservar-les.
4... Veure
1. Pelar les carxofes, treure les fulles més dures de l’exterior i reservar la part més tendra de color més groguenc.
2. Posar una olla al foc, quan arrenqui al bull posar-hi les carxofes tallades en 4 trossos i bullir fins que estiguin cuites, entre 20 i 30 minuts aproximadament... Veure
1. Cuinar lleument el salmó (a la planxa o al forn) i reservar-ho en un bol esmicolat.
2. Coure 1 part de quinoa per 2 parts d'aigua durant 30 minuts amb un tros d'alga wakame.
3... Veure
1. Bullir aigua amb un polsim de sal marina.
2. Afegir les mongetes verdes i el bròcoli. Bullir a foc alt i sense tapa, 3 o 4 minuts. Rentar les verdures amb abundant aigua freda i escórrer-les bé... Veure
1. Pelar les taronges, eliminant totes les fibres blanques i utilitzant solament la polpa.
2. Trossejar la taronja i reservar-la.
3. Netejar el fonoll, eliminant les fulles externes dures i tallar-ho molt fi... Veure
1. En una batedora afegir les nous i les triturem fins a tenir trossos petits.
2. Afegir els dàtils tallats per la meitat i triturar juntament amb les nous, fins a obtenir una espècie de pasta... Veure
1. Per preparar les crepes, barrejar en un bol la farina, l'ou i un polsim de sal. A poc a poc afegir la llet removent amb una batedora manual. Deixar reposar la massa una hora dins la nevera... Veure
1. Tallar tota la fruita a trossos mitjans, afegir el suc de taronja i un polsim de sal, deixar macerar mitja hora com a mínim... Veure
1. Talla les verdures a tires primes i reserva.
2. En un bol posar l’alvocat i desfés-lo amb l’ajuda d’una forquilla.
3. Afegeix la resta d’ingredients i remou fins que quedin ben barrejat... Veure
1. Posar l'albergínia, els pebrots i la ceba (tot sense pelar) a 200 graus durant 40 minuts al forn. Els últims 15 minuts afegir la dent d'all, també sense pelar.
2... Veure
1. Posar les dues tires d’alga wakame en remull durant 5 minuts, escórrer i tallar petita
2. Tallar els porros a tires fines. Afegir-los en una paella amb una mica d’oli.
3... Veure
1. Pelar, treure el pinyol i tallar els préssecs a trossos petits. Congelar-los el dia abans.
2. Afegir els préssecs congelats, l'atzavara, el iogurt, el suc de llimona i passar-ho per un processador d’aliments o robot de cuina fins que quedi cremós... Veure
1. Posar les galetes com a fons per al pastís en un recipient de vidre o ceràmica.
2. Col·locar la fruita fresca tallada petita sobre la base de les galetes... Veure
1. Afegir tots els ingredients de l'amaniment en un bol i barrejar bé, ajudar-nos d'una batedora si cal. Provar i corregir si fa falta.
2. Posar la rúcula, la poma a dauets i la ceba tallada fina en un bol i barrejar... Veure
1. Pre-escalfem el forn. Tallem 6 llesques de pa i freguem un gra d’all i les posem al forn amb un raig d’oli. Quan estiguin daurades d’un costat, els donem la volta. Les traiem del forn quan els dos costats estigui lleugerament daurats... Veure
1. Tallar el cogombre a rodanxes primes i la ceba a juliana. Posar-ho tot en un bol.
2. Barrejar els ingredients de l’amaniment: el suc de llimona, el sucre, l’oli i la sal, barrejar bé i afegir-ho al bol del cogombre i la ceba... Veure
1. Pelar els préssecs i tallar-los a daus petits.
2. En un recipient mitjà, bullir el préssec, el xarop d'atzavara al gust i el suc de llimona.
3... Veure
1. Rentem les llenties amb un escorredor.
2. Tallem els tomàquets xerri eco per la meitat i l'enciam a tires primes... Veure
1. Tallar les llimones per la meitat, buidar-les i posar-les a la batedora amb la resta d'ingredients.
2. Tritura amb l'ajuda del pistó de la batedora fins a obtenir una textura de granissat... Veure
1. En una paella a part amb una mica d’oli, coem la ceba, l’all i el pebrot, tallat petit prèviament. Fins que quedin ben cuits.
2. Triturem els cigrons ben escorreguts amb una mica de sal, pebre i oli, fins a aconseguir una massa homogènia... Veure
Per fer la massa de les empanades
1. Posar l'aigua i la llet en un bol, afegir una mica de sal i barrejar.
2. Afegir la farina barrejant bé fins que quedi una massa homogènia, sense que se'ns enganxi a les mans... Veure
1. Col·locar en una olla l'arròs integral bullit (el podem deixar fet la nit abans), la beguda vegetal, la vainilla, la canyella i l'endolcidor... Veure
1. Tallar el pit de pollastre a daus i salar.
2. Daurar la carn en una paella amb una mica d'oli.
3. Retirar la carn i afegir la ceba tallada en juliana... Veure
1. Bullir 4 tasses d'aigua. Afegir els 6 primers ingredients.
2. Tapar i coure a foc mitjà durant 20-30 minuts.
3. Colar els ingredients.
4... Veure
1. Pelar i tallar a daus de la mateixa mida les pomes eco.
2. Col·loca els trossos de poma en una olla i afegeix aigua fins que quedin coberts i el suc de llimona i canyella al gust (si vols, pot ser una branca de canyella que al final caldrà retirar)... Veure
1. Taller la ceba amb mitges llunes, l'api ben fi i les pastanagues, la carbassa i la xirivia a daus petits. Picar les bledes fresques ben petites.
2. Posar tots els ingredients en una olla amb 1 l d'aigua mineral... Veure
1. Pelem i tallem les patates a rodanxes de la mateixa mida.
2. Les posem en una olla amb aigua bullent amb una mica de sal. Bullim durant uns 20-25 minuts o fins que les patates estiguin tendres... Veure
1. Netegem els moniatos, els emboliquem amb paper d'alumini i els coem al forn, escalfat prèviament, a 200 °C durant 45 minuts o fins que estiguin cuits. Els traiem del forn i els deixem refredar... Veure
1. Tallar el caqui a rodanxes ben primes i estendre-les com a base als plats.
2. Rentar la ruca i treure les llavors a la magrana. Posar-ho per sobre el carpaccio.
3. Esmicolar el formatge feta i les nous i escampar-les per sobre el plat... Veure
1. Renta bé l'escarola i la coll llombarda i treu l'aigua amb l'ajuda d'un escorrador o colador.
2. Talla l'escarola i la col a troços i barreja'ls en un bol.
3. Obre les anous i reparteix-les per l'amanida... Veure
1. Posar les nyores en remull en aigua tèbia durant 1 hora. Extreure’n la polpa amb l’ajuda d’una cullera.
2. Coure els tomàquets i la cabeça d’alls al forn a 180 ºC durant uns 15 minuts... Veure
1. Tallar el seità a rodanxes mitjanes, les pastanagues a rodanxes fines, els carbassons en forma de mitges llunes gruixudes, els xampinyons a daus i el porro fi... Veure
1. Preescalfar el forn a 200° C. Posar paper per forn a la safata de forn.
2. Pelar i tallar a juliana la ceba. Posar una mica d'oli en una paella i quan estigui calent afegir la ceba amb una mica de sal... Veure
1. Tallem la ceba a juliana i la posem en una olla amb un raig d’oli d’oliva i una cullerada de mantega. Coem a foc lent durant 20 minuts.
2. Quan la ceba estigui tendre i daurada hi afegim un litre d’aigua, sal i pebre al gust... Veure
1. Preescalfar el forn a 180º C.
2. Preparar les làmines de lasanya segons les instruccions del paquet, reservar 3 tasses de líquid de cocció.
3. Per fer la salsa, col·locar els anacards crus i 1 tassa d'aigua en una batedora o processador d'aliments i triturar fins a obtenir una salsa suau... Veure
1. Preescalfar el forn a 180ºC. Mentre, posar una mica d’aigua i els espinacs en una paella. Tapar i portar a ebullició. Bullir 2 minuts. Escórrer bé els espinacs.
2... Veure
1. Pelar i ratllar la poma ecològica.
2. Posa tot els ingredients junts (la poma ratllada, la llet o beguda vegetal, la civada, la cullerada petita de canyella i l’atzavara, la mel o la stevia al gust) i tritura amb l’ajuda d’una batedora... Veure
1. Pelem les taronges assegurant-nos de treure tota la part blanca.
2. Tallem les taronges a trossos i reservem.
3. Posem en una olla un got i mig d'aigua i l'escalfem fins que bulli. Podem afegir una branca de canyella... Veure
1. Tallem la pastanaga i el pebrot vermell i el posem a coure en una olla amb una mica d'oli. Piquem la ceba i els alls i els afegim a l'olla juntament amb el gingebre ratllat. Removem sovint durant uns 15-20 minuts... Veure
1. Talla els porros i els alls a làmines.
2. Posa un raig d'oli d'oliva en una olla i afegeix els alls, quan estiguin una mica daurats, afegeix el porro. Cou a foc mitjà fins que estigui tot daurat... Veure
1. Ratllem els caps de la coliflor amb l'ajuda d'una picadora.
2. Posem un raig d'oli en una paella i afegim la ceba picada. Cuinem suaument durant 5 minuts fins que estigui tendre.
3... Veure
1. Torrar el pa amb l'ajuda d'una torradora. Reservar
2. En una paella posar unes gotes d'oli d'oliva i afegir la col Kale picada, remoure i deixar coure uns 5 minuts... Veure
1. Batre tots els ingredients per a fer les creps, fins a obtenir una consistència homogènia i deixar-ho a la nevera una mitja hora com a mínim.
2. Abans de fer les creps, comprovar la seva consistència, si és massa espessa, afegir una mica més de líquid (aigua o beguda d'arròs)
3... Veure
1. Rentar el porro i tallar-lo a juliana. Posar una paella al foc amb un bon raig d’oli d’oliva. Quan l’oli estigui una mica calent afegir el porro i coure a foc lent.
2. Mentrestant, netejar, pelar i tallar a trossos les nyàmeres... Veure
1. Talla els tomàquets, l'albergínia, la ceba i el carbassó a rodanxes primes de la mateixa mida.
2... Veure
1. Pica la ceba, els grans d'all i ratlla el gingebre amb l'ajuda d'un ratllador. Cou la ceba, l'all i el gingebre en una paella gran amb oli d'oliva a foc mitjà durant 5 minuts, fins que la ceba estigui cuita... Veure
1. Pelem i tallem les patates a trossos. Bullim en aigua amb sal durant 20 minuts.
2. Mentrestant rentem bé les bledes una a una, eliminant les possibles restes de terra, i les tallem a trossos... Veure
Per fer els crackers de llavors:
1. Preescalfeu el forn a 180 °C a dalt i a baix amb ventilador.
2... Veure
1. En una olla amb aigua amb sal, bullir les faves durant 15 minuts a foc mitjà.
2. Tallar la ceba tendra a juliana i els ravenets a rodanxes fines
3. En un bol posar una mica d'oli d'oliva, el vinagre, la mostassa i barrejar fins a aconseguir una vinagreta homogènia
4... Veure
1. Per preparar la vinagreta netejarem les maduixes i escapçarem la part superior per treure les fulles. Les tallarem a daus i les posarem en un pot.
2. Afegirem la resta d’ingredients per la vinagreta i ho batrem amb l’ajuda d’una batedora... Veure
Consell: Deixar el pollastre a macerar el dia abans. Si no és possible deixar-lo a macerar durant 4-5 h a la nevera perquè agafi el gust desitjat.
1. Preparar la maceració... Veure
1. Tallar totes les verdures ben fines. Afegir una cullerada petita de sal marina i barrejar amb cura.
2. Col·locar totes les verdures en un recipient fondo, posar un plat a sobre i un pes i premsar-les durant 2-3 hores... Veure
1. Tallar l'alvocat per la meitat i pelar-lo.
2. Amb l'ajuda d'un ganivet tallar les 2 meitats de l'alvocat a làmines fines.
3. Estendre les làmines de cada meitat d'alvocat sense separar-les... Veure
1. Triturarem els flocs de civada. Reservar.
2. Posar els plàtans, els dàtils i la vainilla en un bol i triturar fins a obtenir una pasta homogènia.
3. Afegir els ous i barrejar amb l'ajuda d'unes varilles, ho podem fer manualment o amb l'ajuda d'una batedora... Veure
1. Escalfar el forn a 180ºC a dalt i a baix.
2. Posar la pasta de full en un motlle rodó d’uns 20-22 cm, la punxem amb una forquilla i la posem al forn durant 15 minuts.
3... Veure
1. Rentar bé les patates i assegurar-nos d’eliminar les restes de terra.
2. Afegir les patates amb una olla amb aigua i bullir durant 25-30 minuts. O fins que la patates estiguin cuites... Veure
1. Netegem les cireres, els traiem el pinyol i les congelem.
2. En una picadora posar les cireres congelades, el iogurt fred i la mel (opcional).
3. Triturem bé fins a obtenir una massa homogènia... Veure
1. En un bol posar la farina, el llevat, el sucre i barrejar bé. Fer un forat al mig de la farina i afegir l’aigua. Barrejar de fora cap a dins amb les mans. Afegir una mica d’oli i sal... Veure
1. Ratllar la pell d'una de les taronges i reservar.
2. Pelar les taronges, traient tots els trossets blancs. Tallar-les a trossos i congelar... Veure
1. Neteja la fruita, trossejar-la i congela-la.
2. Posa tots els trossos de fruita congelada a la batedora i tritura.
3. Afegeix el suc d’una taronja i aigua segons convingui.
4... Veure
1. Pela els cogombres i talla’ls a daus.
2. Posa en una batedora el cogombre, la beguda d’ametlles, els grans d’all, l’alfàbrega, la ceba tallada a daus, la poma pelada i tallada a trossos, el suc de llima i una mica de sal... Veure
1. En un bol gran, barrejar la civada, les llavors de xia , la beguda vegetal o la llet i el iogurt. Remenar bé. (Deixar-ho preparat la nit abans o 3 hores abans de consumir)
2... Veure
1. Preescalfar el forn a 220ºC.
2. En un bol o plat soper posar el pa rallat, el formatge parmesà, sal i pebre al gust i barrejar bé.
3. Tallar el carbassó a rodanxes de mig centímetre i les posem en aigua... Veure
1. Talla el carbassó per la meitat i tallar-lo a tires amb l’ajuda de l’spiromat.
2. Col·locar les tires de carbassó en un bol gran.
3. Afegir la ceba tallada a juliana, el pot de cigrons, el formatge feta, olives al gust i els tomàquets cherry tallats per la meitat... Veure
1. Rentem la poma, la tallem per la meitat i li traiem el cor.
2. Rentem bé les pastanagues i ens assegurem que no quedin restes de terra.
3. Pelem el gingebre amb l'ajuda d'un ganivet o pelador... Veure
1. Posem l’arròs integral a bullir seguint les indicacions del fabricant.
2. En un bol petit, posar la salsa de soja, el pebre i el sucre. Afegir un got d’aigua i barrejar bé els ingredients... Veure
1. Amb l'ajuda d'una batedora, triturar els cigrons i posar-los en un bol.
2. Picar les cebes tendres, els alls, el julivert, el coriandre i barrejar-los amb les espècies mòltes... Veure
1. Netegem i tallem les albergínies en talls longitudinals de mig centímetre aproximadament. Els posem en aigua salada freda amb un pes al damunt per treure'ls-hi l'amargor... Veure
1. Pelem i tallem la ceba i el pebrot vermell a daus petits
2. Rentem les mongetes i les posem en un bol. I afegim la ceba i el pebrot.
3. Desgranem el blat de moro i l'afegim al bol juntament amb els pesols... Veure
1. Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal.
2. Rentem bé les bledes i les tallem a tires sense acabar d'aprofitar tot el tronxo. En podeu tallar 5 o 6 alhora que anireu més ràpid... Veure
1. En un bol poseu els dos formatges i barregeu-los bé.
2. Obriu els grans de raïm eco per la meitat i traieu les llavors.
3. Amb l'ajuda d'una picadora. Tritureu els festucs sense closca... Veure
1. Preescalfa el forn a 200 ºC. Posa els dos moniatos en una safata per forn i fes-li alguns forats amb una forquilla. Cou entre 40 i 50 minuts.
2. Retira els moniatos del forn un cop cuits i deixa que es refredin lleugerament... Veure
1. Rentem i escaldem els espinacs amb aigua bullent amb sal durant 1 minut
2. Mentrestant, tallem els bolets a làmines.
3. Saltem els bolets juntament amb els espinacs i les panses amb una paella amb un raig d’oli d’oliva verge extra... Veure
1. Netejar i tallar els porros a rodanxes.
2. Afegir-los en una olla amb un raig d'oli d'oliva i saltar. Afegir el gra d'all picat i saltar.
3... Veure
1. Preescalfar el forn a 180 °C. En un bol petit barrejar la ricotta, la mozzarella i els ous. Posar sal i pebre el gust i barrejar... Veure
1. Coure les castanyes si no estan cuites. Escalfar el forn a 200º C, fer un tall a la pell de les castanyes, perquè no explotin quan les coem, i posar-les al forn en una safata durant 20-25 minuts... Veure
1. Escalfa el forn a 200 °C.
2. Renta el moniato i talla'l a làmines de la mateixa mida. Col·loca-les en una safata per forn amb paper per forn i un raig d'oli i cou durant 30 minuts... Veure
1. Pelem i tallem la ceba i la carbassa a trossets petits.
2. En una cassola amb oli, hi posem la ceba amb una mica de sal. Quan estigui transparent hi afegim la carbassa i les fulles de bleda... Veure
1. Escalfar el forn a 100 º C.
2. Tallar les pomes a làmines i col·locar-les en una safata pel forn amb paper per forn a sota.
3. Posar la canella per sobre.
4... Veure
1. Escalfar el forn a 200ºC. Punxeu les patates amb l’ajuda d’una forquilla i fregueu-les amb una mica d’oli per sobre la pell i condimenteu amb una mica de sal.
2. Posar les patates al forn amb una safata per forn amb paper per forn i coure durant 1 hora, girant de tant en tan, o fins que estiguin cuites... Veure
1. Posar una paella al foc amb un raig d’oli a foc mig. Afegir les flors de bròcoli i els xampinyons i coure Durant 4 minuts o fins que les verdures estiguin tendres.
2. Afegir el gingebre i l’all picat i cuinar mig minut més... Veure
1. Poseu una olla d'aigua salada al foc fins que bulli.
2. Afegiu-hi les tiges de bròcoli tallades i deixeu-ho bullir durant 5 minuts, o fins que estiguin tendres.
3... Veure
1. Trencar les nous a la mida desitjada i torrar-les una mica en una paella. Deixar refredar.
2. En un bol, posar la mateixa quantitat de maionesa i de iogurt, afegir una mica de sal i pebre i barrejar... Veure
1. Pelar els alls i picar-los. Rentar bé els bolets i tallar-los petits. Posar oli d’oliva en una paella i coure els bolets amb l’all picat durant 5 minuts.
2. Afegir la mostassa i els espinacs frescos, rentats, a la paella i coure un parell de minuts més... Veure
1. Trossejar la xocolata i escalfar-la amb un cassó al bany maria.
2. Quan estigui fosa, abocar diferents cullerades sobre paper vegetal, una a una i deixant espai entre elles... Veure
1. Posar el torró a trossets dins d’un cassó. Afegir la llet, la nata per muntar i la polpa extreta d’una beina de vainilla. Ho portem a ebullició i ho triturem.
2... Veure
1. Condimentar els pits de pollastre amb sal, pebre i 1/2 culleradeta d’orenga per les dues cares.
2. En una cassola gran, fondre 2 cullerades de mantega o posar una mica d’oli d’oliva i afegir els pits de pollastre... Veure
1. Escalfar el forn a 200 ºC
2. Tallar les verdures (bròcoli, coliflor, ravenets) i col·locar-los en una safata per forn amb paper de forn juntament amb els cigrons. Poseu-hi un raig d’oli per sobre i sal (opcional)... Veure
1. Picar el bulb de fonoll (reserveu uns brins per a una guarnició). Rentar i picar el manat de bledes o espinacs. Rentar i escórrer les mongetes.
2. En una olla gran, escalfar l’OOVE a foc mig, i saltar el fonoll durant 5 minuts... Veure
1. Escalfar el forn a 200 ºC. Bullir la quinoa segons les indicacions del paquet.
2. Tallar la coliflor amb floretes, i posar en una safata pel forn amb paper de forn. Coure al forn durant 25 minuts aproximadament... Veure
Escalfar el forn a 230ºC
Tallar les flors del bròcoli i picar una part del tronc del bròcoli, tallar els tomàquets cherry per la meitat, picar la ceba i barrejar-ho tot en un bol juntament amb el blat de moro amb un bon raig d’oli d’oliva, una mica de sal i de pebre... Veure
1. La nit abans, preparar en un bol posar 1 plàtan triturat i afegir la crema de cacauet, el iogurt, la beguda de civada i ametlles i la mel i barrejar bé.
2. Afegir els flocs de civada, les llavors de xia i la canyella... Veure
1. Amb l’ajuda d’un pelador de verdures, tallar els carbassons a làmines primes. Reservar les làmines de carbassó en un plat amb paper absorbent.
2. En un bol barrejar el formatge crema i el suc de llima... Veure
1. Rentar bé les patates, ja que les courem amb pell i per tant és molt important que siguin ecològiques.
2. Un cop netes, tallar a rodanxes de gairebé 1 cm, però sense arribar a tallar-les del tot... Veure
1. Bullir la pasta en una olla gran amb una mica de salt seguint les instruccions del paquet.
2. Tallar el pollastre a trossos petits i condimentar amb sal i pebre. Coure’l en una paella amb una mica de mantega... Veure
1. Rentar les remolatxes i bullir-les durant 45 minuts. Treure la pell tirant aigua freda sobre les remolatxes bullides. Taller les remolatxes a làmines o daus.
2. Mentrestant, tallar la taronja a làmines i la ceba tendra a rodanxes ben fines... Veure
1. Posar aigua a bullir en una olla gran. Mentrestant, tallar les puntes de les mongetes i prepareu un bol gran amb aigua amb gel.
2. Quan l'aigua bulli, afegir una mica de sal i les mongetes tendres... Veure
1. Posar una planxa o una paella a foc alt.
2. Posar el vinagre balsàmic en una cassola o olla petita. Posar el foc a mitja temperatura i deixar bullir i reduir a foc lent fins que tingui una textura de xarop... Veure
1. Rentar bé la quinoa i bullir-la durant 10 minuts amb una olla amb aigua i una mica de sal. Un cop passats els 10 minuts escórrer bé i deixar refredar escampada en un plat gran... Veure
1. Rentar els cigrons i escorre’ls bé. Posar en un bol gran d’amanida.
2. Tallar el pebrot a daus, el cogombre i els ravenets a rodanxes fines, la mozzarella, els tomàquets xerri per la meitat i la ceba tendra a juliana ben fina... Veure
1. En un bol posem la ruca i l’espinac baby.
2. Tallem la poma per la meitat, traiem el cor i la tallem a làmines primes. Tallem també els ravenets amb rodanxes, la ceba tendra a juliana i la pastanaga a tires fines amb l’ajuda d’un pelador... Veure
1. Rentar les remolatxes i bullir-les durant 45 minuts. Treure la pell tirant aigua freda sobre les remolatxes bullides. Taller les remolatxes a làmines primes.
2. Mentrestant, en un bol petit, barrejar l’oli, el suc de llimona, la sal, el pebre i les herbes... Veure
1. Posem tots els ingredients en una batedora, excepte l’oli d’oliva, i triturem durant 1 minut o fins que quedi una massa homogènia.
2. Afegim l’oli d’oliva verge extra i tornem a triturar 3-4 minuts... Veure
1. Pelar i tallar ben petita la poma
2. Trencar i picar les nous
3. En un bol gran barrejar el formatge de cabra, les nous i la mitja poma
4. Posar la barreja a les tires d’api prèviament tallades a una mida de 5-6 cm
5... Veure
1. Rentar i escalivar el pebrot vermell al forn. Ho podem fer el dia abans i optimitzar l'escalfor del forn per cuinar altres verdures... Veure
1. Bullir els ous durant 12 minuts
2. Un cop freds, pelar-los i tallar-los per la meitat.
3. Posar el rovell en un bol juntament amb l’alvocat, el suc de llimona, la ceba tendra picada, la tonyina i sal i pebre al gust... Veure
1. Preescalfem el forn a 180º C.
2. Netegem i tallem les albergínies a làmines ben primes totes iguales. Les posem al forn amb una safata durant 15 minuts.
3. Mentrestant combinem el formatge ricotta, el parmesà, l’ou, el gra d’all picat, els espinacs i el pebre vermell en un bol... Veure
1. Pelar i tallar les pastanagues i coure-les al vapor.
2. En una paella gran a foc fort, afegiu 3 cullerades d’oli d’oliva. Una vegada que la paella estigui prou calenta, poseu els alls picats i la ceba... Veure
1. Preescalfar el forn a 200 °C.
2. Coure el cuscús seguint les indicacions del paquet i amb ½ pastilla de brou de pollastre a l'aigua... Veure
1. Posar una mica d’oli en una paella i coure els grans d’all picat 1 minut aproximadament.
2. En un bol mitjà barrejar el carbassó tallat a daus amb l’alfàbrega, l’orenga, la farigola, la sal i el pebre al gust, i el suc de mitja llimona... Veure
1. En un bol i amb l’ajuda d’una batedora barrejar el formatge cremós amb el formatge feta fins que quedi una barreja homogènia i esponjosa.
2. Afegir la mel i la farigola picada i batre uns segons més fins que quedi tot combinat... Veure
1. Preescalfeu el forn a 190 °C.
2. Piqueu les remolatxes amb l'ajuda d'un processador d'aliments o un ratllador.
3. Amb una batedora, triturar les nous, els flocs de civada, el lli, els alls, les espècies i la sal, fins que quedi com una farina... Veure
1. Preescalfem el forn a 190 ºC.
2. Mentrestant, rentem i escorrem els cigrons.
3. Rentem i pelem les pastanagues i les ratllem juntament amb el mig carbassó.
4. Posem tots els ingredients en un bol i els triturem amb l’ajuda d’una batedora o robot de cuina fins a obtenir una massa homogènia... Veure
1. Posar una mica d'oli en una paella gran a foc alt i afegir els bolets xiitake i maitake, remenant-los de tant en tant... Veure
1. Pelem els codonys, els tallem a daus i els posem en un cassó al foc.
2. Hi afegim el suc de mitja llimona i els dàtils i les prunes sense pinyol.
3... Veure
1. Peleu i talleu a daus d'1 cm aproximadament als moniatos.
2. Preescalfeu el forn a 200 °C. Col·loqueu els moniatos en una safata de forn gran. Tireu-los un bon raig d'oli d'oliva i sal i pebre al gust... Veure
1. Pelem les peres i les tallem a daus.
2. Afegim les peres en un cassó a foc mitjà i hi afegim el suc d’1 llimona i una mica de gingebre ratllat.
3. Tapem i deixem que bulli a foc baix durant uns 10 minuts... Veure
1. Preescalfeu el forn a 210 °C.
2. Tritureu el moniato cuit i la civada fins a obtenir una pasta homogènia. Afegiu l'ou, l'all en pols i la sal. Triturem de nou fins que quedi una massa espessa... Veure
1. Preescalfar el forn a 180º C. Mentrestant, tallar les peres per la meitat i treure el cor amb l’ajuda d’una cullera.
2. En un bol petit, barrejar la meitat de la mel amb la meitat de la canyella... Veure
1. Escalfa el forn a 190 ºC. Posa paper per a forn en una safata de forn i posa-hi la carbassa tallada a trossos amb un bon raig d’oli d’oliva. Deixa al forn durant 1 h o fins que estigui tendre... Veure
1. Poseu els anacards en remull tota la nit amb aigua suficient per cobrir-los a la nevera.
2.L’endemà, escórrer l’aigua i afegir els anacards en un pot per triturar... Veure
1. Escalfar el forn a 180 º C i posar paper de forn a una safata per forn amb un raig d’oli.
2. En un bol, barrejar la compota de poma, la canyella i els flocs de civada.
3... Veure
1. El dia abans deixeu els anacards en remull completament coberts amb aigua durant 2-3 h.
2. Escorreu-los i deixeu-los assecar durant 12 h mínim.
3... Veure
1. Engegueu el forn a 200 ° C i poseu les rodanxes de carbassa, la pera i la ceba en una safata pel forn amb paper de forn. Coure durant 20-25 minuts.
2... Veure
1. Posem els ous a bullir en una olla amb aigua. Bullim durant 7-8 minuts perquè ens quedi una mica cru de dins i els posem en aigua freda uns minuts perquè es refredin i tallem la cocció... Veure
1. Treu les fulles exteriors de la col, talla la col per la meitat i talla-la a tires fines.
2. Posa les tires de col en un bol i posa-hi la sal. Deixa reposar 10 minuts. Barreja i deixa reposar 10 minuts més... Veure
1. Escalfar el forn a 200 ºC.
2. Tallar les flors de la coliflor i peleu i piqueu els alls.
3. En un bol gran, barrejar la coliflor i l'all amb l'oli d'oliva, el comí, el pebre vermell, la cúrcuma ratllada, la sal i el pebre negre (també hi podeu posar una mica de curri si us agrada)
4... Veure
1. Escalfar el forn a 200 º C.
2. En una safata per forn amb paper de forn col·locar el bròcoli tallat i el pollastre tallat a daus i posar-hi sal, pebre i oli. Barrejar bé i estendre-ho per la safata... Veure
1. Posar les nous, la civada i les llavors de lli mòltes en un processador d'aliments. Barrejar fins que estigui ben barrejat.
2. Afegir les pastanagues ratllades i tornar a barrejar 10 segons... Veure
1. Posar tots els ingredients en una batedora i barrejar fins a obtenir una massa homogènia
2. Posar una paella amb una mica de mantega a foc mitjà... Veure
1. Picar les ametlles i posar tots els ingredients menys els trossos de xocolata en un processador d’aliments o picadora.
2. Triturar fins a obtenir una massa homogènia.
3... Veure
1. Escalfar el forn a 200 °C. Amb una forquilla punxar unes mica les patates perquè es pugui escapar la calor mentre es coguin. Embolicar-les amb paper d'alumini i posar el forn 40-50 minuts o fins que estiguin cuites, podem utilitzar un escuradents per comprovar-ho... Veure
1. Escalfeu el forn a 180 °C.
2. En una paella gran a foc mitjà, posar la mantega amb l'oli d'oliva. Afegir-hi els porros i coure'ls, remenant de tant en tant, fins que estiguin suaus i tendres però no daurats, uns 6-8 minuts... Veure
Escalfem el forn a 200 °C. Posar els moniatos, les cebes i el bròcoli en una safata de forn amb paper de forn. Posar oli per sobre i sal i pebre al bròcoli i coure durant 10 minuts... Veure
1. Posem l'aigua, la sal i la mantega en un bol. Ho barregem tot i de mica en mica anem afegint la farina sense deixar de barrejar. Un cop barrejat pastem bé fins que quedi una massa homogènia i ajustem d'aigua o farina si fa falta... Veure
1. En una batedora o processador d'aliments, combineu el suc de llima, la mel, l'all, el coriandre, el pebre, el pebre vermell i l'oli d'oliva. Barregeu-ho fins que quedi homogeni i suau (poden quedar-se alguns trossos de coriandre)... Veure
1. Escalfar el forn a 200 °C. Rentar, pelar i tallar a rodanxes fines els moniatos. Posar les rodanxes en un bol gran amb un bon raig d'oli d'oliva, un polsim de sal i de pebre... Veure
1. Escalfar el forn a 200ºC.
2. Rentar i tallar el broquin en floretes petites. Posar-ho en una safata per forn juntament amb la tonyina i remenar bé perquè es barregi.
3... Veure
1. Escalfeu al forn a 180 °C.
2.Peleu les patates i talleu-les a rodanxes ben fines, si en teniu utilitzeu una mandolina.
3. Peleu i talleu les cebes de la mateixa manera... Veure
1. Escalfem el forn a 200ºC.
2. Tallem l’albergínia a daus i la ceba a trossos i ho posem en una safata per forn amb oli, sal i pebre al gust. Coem al forn durant 20-25 minuts. Remenem a mitja cocció... Veure
1. Renta els carbassons, talla els extrems i ratlla'ls amb l'ajuda d'un rallador o triturador de cuina... Veure
1. Tallar els daus de síndria, el préssec, el cogombre, l'alvocat, el formatge feta i els xerris per la meitat. Tallar-ho tot a la mateixa mida.
2. Col·locar els daus combinant les diferents fruites i hortalisses fins que quedi un mosaic ben original... Veure
1. Peleu el plàtan i la poma i talleu 2-3 rodanxes de plàtan i de poma i ho reserveu. La resta ho talleu a trossos.
2. Poseu els trossos en una batedora i afegiu el iogurt, les cullerades de civada i un polsim de canyella... Veure
1. Renteu les cireres, traieu el pinyol i talleu per la meitat. Tritureu amb l'ajuda d'una picadora.
2. Poseu les cireres picades i el suc de llimona amb una olla petita a foc mitjà.
3... Veure
1. Peleu els préssecs i talleu-los a trossos.
2. En una batedora, combineu els préssecs el iogurt i la beguda vegetal que més us agradi. Barregeu fins que quedi homogeni... Veure
1. Escalfeu el forn a 200 ºC. Folreu la safata de forn amb paper per forn.
2. En una paella amb oli d’oliva coeu la ceba tallada a rodanxes fins que estigui suau i transparent. Uns 10-12 minuts a foc mig-baix... Veure
1. Talla tots els ingredients a trossos, el porro, la colinap, el fonoll i la poma.
2. En una olla amb un raig d'oli cuina el porro tallat a trossos durant 5 minuts o fins que estigui daurat... Veure
1. Escalfar l’oli en una olla gran a foc mitjà. Afegir la ceba i coure-la durant uns 5 minuts, o fins que quedi transparent.
2. Afegir les pastanagues i els moniatos i coure 5 minuts... Veure
1. Col·locar la col kale en un bol gran. Abocar l’oli i una mica de sal i pebre. Barrejar bé i reservar.
2. Posar 1 cullerada de mantega en una cassola a foc mitjà i afegir l’all picat... Veure
1. Prenem les sobres de pollastre rostit i les esmicolem, rebutjant l'os i la pell.
2. Les escalfem lleugerament introduint-les en el microones un parell de minuts a potència baixa... Veure
Elaboració:
1. Renta les fulles de carxofa. Pela el gingebre fresc i les cebetes. Afegeix-ho tot dins una cassola amb l'aigua. Cuina amb la tapa durant 20 minuts... Veure
Elaboració:
Per aquesta recepta cuinarem amb les fulles de fonoll.
1. Rentem bé el fonoll i el piquem el més fi possible. Dipositem la picada dins el vas de la batedora... Veure
Elaboració:
1. Tallem les penques de les bledes i guardem les fulles per a altres receptes. Amb l'ajuda del ganivet retirem els possibles brins i tallem porcions de penca de mida més o menys homogeni... Veure
1. Comencem desgranant les tavelles i en tallem la punta que anava agafada a la planta, estirant-ne el fil que segueix. No cal tallar l'altra punta, però podem anar separant les dues parts de la tavella... Veure
1. Ratllem la pell de la llimona i la barregem amb el sucre.
2. Barregem la llet vegetal i l'oli i hi diluïm el llevat a la barreja.
3. Tamisem la farina i hi afegim el sucre amb la ratlladura de llimona... Veure
Deixa descongelar la massa de les crestes en el cas que estiguessin congelades.
Obre el paquet i separa acuradament les oblies perquè no es trenquin i disposa-les sobre un drap humitejat o superfície dura... Veure
1. Agafa les llenties i cou-les.
Per a això usa l'olla expressa i bull-les 10 minuts allí per a després escórrer i deixar refredar.
L'arròs pot ser integral però pots usar el blanc perquè la llentia ja té fibra... Veure
1. Pela la síndria i tritura-la juntament amb el suc de mitja llimona i sis cullerades de sucre. Passa-ho per un colador fi.
2. Amb aquesta preparació, omple tres quartes parts d’un motlle per a gelats de pal... Veure
1. Agafa les peres i pela-les.
2. Una vegada sense pell, treu les llavors, talla les peres a trossos petits i posa-les en la part més freda de la nevera durant dues hores aproximadament... Veure
Pela i renta bé la poma
Renta el cogombre i l'api.
Introdueix tots els ingredients al vas i programa tritura en el robot o turmix... Veure
1.Les fruites s’han de rentar, tallar per la meitat i netejar-les de llavors.
2. Al bol d’una batedora aboqueu el iogurt, afegiu-hi part de la fruita i les espècies... Veure
1. Neteja bé la verdura.
2. Ratlla tot el carabassó, amb la pell inclosa. Aconseguirem unes tires llargues de mides similars per una cocció homogènia.
3. Fem el mateix amb la pastanaga... Veure
1. Renta bé el bròquil i tritura-ho en cru en un robot o processador de cuina fins a aconseguir una textura que s'assembli a la d'un cous cous... Veure
1. Preescalfa el forn a 180º. Talla la coliflor en floretes i amaneix-la amb pebre i sal. Posa aigua a escalfar en una olla i, quan bulli, cou la coliflor al vapor 5 minuts.
2... Veure
Netejar la fruita, retirar pell, ossos o llavors, triturar-la i anar afegint la resta d'ingredients fins a aconseguir la textura desitjada.
Veure
Introdueix tots els ingredients a la liquadora fins a obtenir la textura desitjada.
Conserva al refrigerador i consumeix-lo abans de 24h.
Afegeix algun troç de xocolata llaminat de manera opcional... Veure
Netejar la fruita, retirar pell, ossos o llavors, triturar-la i anar afegint la resta d'ingredients fins a aconseguir la textura desitjada.
Veure
1. Sobre un llit de canonges o créixens, que són molt depuratius, posa-hi llàmines de pastanaga i xampinyons ruixats amb suc de llimona perquè no s'oxidin.
2... Veure
Preescalfem el forn a 200 °C.
Tallem les verdures i les patates en trossos, prèviament rentades, i les enfilem en broquetes alternant una peça de cadascuna d'elles... Veure
1· Retira el tronc i les fulles exteriors de les carxofes. Una vegada netes, posa-les a bullir amb el mínim d'aigua possible, un polsim de sal i unes gotes de suc de llimona per a evitar que s'ennegreixin... Veure
Primer posarem a bullir les nogetes tendres tendres en aigua amb sal.
Després tallarem els bolets i l'all la grandària segons els teus gustos.
A continuació quan estiguin les mongetes llestes les afegirem a la paella on estaven els altres ingredients... Veure
Ratllem la pell de la llima i les fulles de menta durant 20 segons, velocitat 10. Vam baixar els trossets cap a les fulles... Veure
Coem i refredem la pasta
Col·loquem la pasta en un bol gran i hia fegim el tomàquet, el pebrot, el blat de moro i el formatge feta.
Amb una cullera baregem bé... Veure
1. Renteu les patates i poseu-les a bullir en un cassó amb abundant aigua.
2. Un cop bullides, espereu que es refredin una mica i peleu-les i xafeu-les amb una forquilla.
3.Barregeu-hi el sucre fins que es dissolgui, tot seguit, afegiu la farina d’ametlla... Veure
Comencem fent el farciment de verdures:
1. Per a això rentem, pelem i tallem les verdures, reservant una ceba.
2. Tirem a la paella una mica d'oli i ho deixem a foc mitjà... Veure
1· Neteja les pastanagues, trosseja-les en peces petites i cuina durant uns minuts.
2· Pica els grans d'all en trossos molt petits, juntament amb les nous i el gingebre... Veure
1· Neteja i talla els bolets.
2· En una paella amb oli, fregim la ceba i el porro (deixant un tros d'uns 4 cm) amb all picat.
3· Afegeix els bolets, cou-los amb la beguda de soja durant uns 15 minuts... Veure
1· Neteja exhaustivament una de les taronges i retira'n la capa externa de la pell de manera delicada.
2· Talla-la en tires fines i submergeix-la en 250 ml d'aigua bullint amb la meitat del sucre durant 5 minuts... Veure
1· Tritura la ceba i daura-la suaument en una cassola amb oli d'oliva. Incorpora els bolets tallats petits i la pastanaga ratllada. Continua removent fins que les verdures estiguin totalment cuites... Veure
1·Rentar, pelar i tallar la ceba, el porro i les pastanagues.
2· En una cassola, sofregir el porro i la ceba amb oli d’oliva verge.
3· Quan comencis a veure color, afegeix les altres verdures i els cigrons... Veure