Ingredients
Pasta brisa:
250g de farina
125g de mantega
1ou
1 culleradeta de nata
Un pessic de sal
Farcit:
3 ous
1 got de nata
100g de gruyère rallat
20g de mantega
500g de carbassa
1 ceba
Sal i pebre
Elaboració
Per la Pasta brisa:
Bolcar la farina i la sal sobre una superfície plana i afegir-hi la mantega tallada en forma de daus. Amassar aquests ingredients.
Fer un forat al centre de la mescla i afegir-hi els ous lleugerament batuts i a continuació la nata. Treballar lentament la mescla amb una espàtula fins aconseguir que no hi hagi grumolls.
Formar una bola amb la massa i embolicar-la amb paper transparent. Deixar-la reposar una hora a la nevera abans d'utilitzar-la.
Escalfar el forn a 180oC. Untar amb mantega un motlle de pastís i afegir-hi la massa prèviament aplanada. Punxar la base amb una forquilla.
Pel Farcit:
Tallar la carbassa i la ceba a talls petits i fregir-les en una paella durant 10 minuts.
Incorporar- hi una mica d'aigua, afluixar el foc i continuar la cocció fins que la carbassa sigui ben cuita.
A continuació es redueix a puré i es deixa refredar. En un bol es deixen els ous, el formatge i la nata i finalment s'hi afegeix el puré la sal i el pebre.
Afegir el farcit sobre la massa i coure al forn durant uns 40 minuts.