Ingredients
Per la massa de les empanades
• 110 g d'aigua o llet (o barreja d'aigua i llet)
• 110 g d'oli d'oliva
• 340-350 g de farina
• Una mica de sal
Pel farcit de les empanades
• 1 pastanaga eco
• ½ carbassó eco
• 1 ceba eco
• 1 ous eco bullit
• 1 ou per pintar les empanades abans de posar al forn
• Salsa de tomàquet natural
• 1-2 llaunes de tonyina
• Oli d'oliva
Elaboració
Per fer la massa de les empanades
1. Posar l'aigua i la llet en un bol, afegir una mica de sal i barrejar.
2. Afegir la farina barrejant bé fins que quedi una massa homogènia, sense que se'ns enganxi a les mans.
3. Emboliquem amb film i deixem reposar 1 h.
Per fer el farcit de les empanades
1. Bullim 1 ou durant 10 minuts i reservem amb aigua freda.
2. Tallem les verdures a dauets petits i les coem a la paella.
3. En un bol hi posem la tonyina esmicolada i hi afegim les verdures cuites i l'ou bullint tallat a daus petits.
4. Afegim la salsa de tomàquet i barregem bé fins a tenir un farcit homogeni.
Pel muntatge de les empanades
1. Posem la massa de les empanades a la taula de treball i l'estirem ben fina (no més de 2 mm).
2. La tallem en cercles amb un motlle o amb un got.
3. Posem una cullerada sopera del farcit al centre els cercles i els tanquem, amb l'ajuda de les puntes d'una forquilla. Repetim fins a acabar la massa.
4. Col·loquem les empanades en una safata i les pintem amb ou. Les coem al forn 25 minuts a 180º.
Bon profit!
Una recepta adaptada de: cocinandoentreolivos.com