Ingredients
200 ml d’aigua tèbia
6 cullerades d’oli d’oliva verge extra
½ cullerada de sal
½ cullerada de sucre
7 g de llevat
10 olives verdes sense pinyol
10 olives negres sense pinyol
Romaní fresc
Sal gruixuda
Elaboració
1. En un bol posar la farina, el llevat, el sucre i barrejar bé. Fer un forat al mig de la farina i afegir l’aigua. Barrejar de fora cap a dins amb les mans. Afegir una mica d’oli i sal.
2. Quan la massa estigui més o menys compacta, posar farina al marbre de la cuina i continuar amassant-la en el marbre. Amassar sense parar durant 10-12 minuts.
3. Seguidament, fer una bola amb la massa, posar farina al bol inicial i col·locar-hi la bola dins. Tapar-la amb un drap de cotó net. Deixar reposar durant 1 hora en un lloc sec.
4. Al cap d’1 hora, treure la massa del bol i tornar a amassar breument.
5. Agafar una safata per forn i untar-la amb oli d’oliva. Estendre la massa amb l’ajuda dels dits. Hauria de quedar amb una alçada d’entre 1,5 i 2 cm.
6. Preescalfar el forn a 200 ºC durant 15 minuts.
7. Mentrestant, amb els dits fer uns sots a la massa, afegir una mica de sal gruixuda per sobre, un raig d’oli d’oliva i col·locar les olives a rodanxes i els tomàquets xerri sencers o tallats per la meitat, posar també una mica de romaní.
8. Posar la safata al forn i coure durant 35 minuts a 170 ºC a dalt i a baix amb ventilador, fins a aconseguir que la focaccia estigui daurada, cruixent per fora i suau per dins.
9. Retirar del forn i deixar refredar. Servir a temperatura ambient.
Bon profit!
Foto de: thewhitechestnut.com