2. Pelem la ceba i la tallem a trossos grossos. Fem el mateix amb la pastanaga. Ho unifiquem tot en una olla juntament amb les tavelles de pèsol. Si, vols afegeix una patata.
 
3. Afegeix l'aigua i esperem que arrenqui el bull. A partir d'aquest moment ho courem uns trenta minuts a foc mitjà amb l'olla tapada. Si veiéssim que es queda sense aigua, en podem anar afegint de mica en mica.
 
4. Quan ja està cuit, apaguem el foc i passem la batedora de mà intentant trinxar la barreja tan fina com sigui possible. Veurem que hi ha parts que fan força fils,  ja els retirarem al moment de colar-ho. Quan comenci a estar triturat, hi afegirem la tassa de brou que ajudarà a deixar la crema una mica més fina.
 
5. Passem la crema per un colador xinès. Hi anem afegint la crema i la colem amb ajuda de la batedora de mà. Aquí hi quedaran els fils de les tavelles, que anirem retirant.
 
6. Un cop colat, podem afegir-hi els formatgets amb l'ajut de la batedora, la salem i la condimentem amb el pebre blanc. Corregeix amb una mica més d'aigua si queda massa espessa.
 
Bon profit!