Saltejar la ceba amb una mica d'oli i sal marina durant 10 minuts. Afegir el carbassó, el pebrot vermell i l'alfàbrega i continuar 5 minuts més.
Passar per la batedora el tofu amb una mica d'aigua freda i una cullerada d'oli d'oliva... Veure
Barregeu el sucre, les raspadures de llimona, la mantega, el carbassó i la canyella i tritureu-ho amb un batedor elèctric fins que quedi una massa fina i homogènia.
Incorporeu-hi la farina, el llevat i el pessic de sal i remeneu-ho suaument... Veure
En primer lloc fregir la ceba i un cop hagi agafat color daurat, situar el carbassó pelat i a trossos petits. D'altra banda, fregir el pernil i la cansalada amb la mantega. Batre tots els ous, posar-hi sal, i tot seguit tot el fregit... Veure
En una cassola posem els porros tallats en juliana amb un rajolí d'oli fins que es facin una mica.
Seguidament hi afegim els carbassons pelats i tallats a daus i la ceba tallada en juliana... Veure
En primer lloc , bulliu l'ou.
Netegeu, trossegeu i piqueu els xampinyons, la ceba i el porro. Reserveu-ho.
Netegeu els carbassons, talleu-los en tres trossos iguals i poseu-los a bullir durant 5 o 7 minuts... Veure
Desossem les cuixes de pollastre, les tallem a daus i les reservem.
Seguidament tallem a juliana i saltegem els pebrots verd i vermell i el carbassó... Veure
Primerament tallem la ceba, el carbassó, la coliflor i el porro a daus. Ho posem a una cassola mitjana amb una mica d'oli i deixem que es dori.
Un cop daurades les verdures ho flamegem amb una mica de cognac, afegim la farina i remenem... Veure
Bullim el bròquil al dente i el reservem amb aigua freda.
Seguidament tallem el filet de porc a llomillet i el marquem en una paella amb un raig d'oli.
Per a preparar la salsa, tallem la ceba i el carbassó en bronoise... Veure
Per fer l'oli verd incorporem la pell del carbassó, el julivert, el cibulet i l'oli en un pot i ho triturem fins que quedi un oli verd i espès. Reservem el resultat.
Afegim oli a una cassola i, un cop calent, incorporem la ceba picada i la coem a foc lent fins que quedi transparent... Veure
Ratllar els carbassons i pressionar amb les mans per treure tot el líquid.
Barrejar tots els ingredients en un bol gran i salar.
Coure en una paella ben calenta amb oli d'oliva, per petits munts, 5 minuts per costat... Veure
Segons el temps i les possibilitats del moment coeu o feu servir cigrons també en conserva.
Si voleu fer un plat vegetarià, amb la barreja dels cigrons i la samfaina ja tindreu el plat fet... Veure
Netegem, pelem i trossegem la carbassa, els carbassons i la patata. Reservem.
Pelem, netegem i tallem a brounois (quadradets mitjans) les cebes tendres.
Posem una olla a foc mitjà amb un bon raig d’oli i posem a sofregir les cebes tendres... Veure
Comencem tallant els carbassons pel mig i coent-los al vapor uns 12 minuts. Amb una cullera els buidem i els posem cap per avall en un plat perquè deixin anar tota l'aigua.
Tallem al ceba a daus i la coem a foc suau fins que estigui transparent amb 2 cullerades d'oli i l'all, tallat també ben petit... Veure
Sofregim la ceba tallada ben petita en una paella amb una mica d’oli, i li anem afegint la resta de verdures i fruita tallades a dauets petits, segons aquest ordre: la pera, l’albergínia i el carbassó... Veure
Neteja i talla els ceps. Fregeix per separat en una paella amb una mica d’oli i reserva’ls.
Cou els talls de pasta fresca amb aigua i sal el temps que marqui l’envàs. Escorre’ls bé i deixa que es refredin... Veure
Per la salsa només hem de ratllar els cogombres i l’all. Deixar escórrer els cogombres en un colador perquè deixin anar líquid. Barrejar amb el iogurt i la menta i condimentar... Veure
1. Posem els tomàquets deshidratats en el got de la batedora i els trossegem una mica. Els traiem i els deixem reservats.
2. Tornem a preparar el got de la batedora i hi posem l'alfàbrega, els pinyons i l'all, i ho triturem tot... Veure
1. Posar els tomàquets deshidratats en un bol amb aigua tèbia durant almenys 20 minuts.
2. Fer els espaguetis de carbassó amb l'ajuda del spiromat... Veure
1. Bullir aigua amb un polsim de sal marina.
2. Afegir les mongetes verdes i el bròcoli. Bullir a foc alt i sense tapa, 3 o 4 minuts. Rentar les verdures amb abundant aigua freda i escórrer-les bé... Veure
Per fer la massa de les empanades
1. Posar l'aigua i la llet en un bol, afegir una mica de sal i barrejar.
2. Afegir la farina barrejant bé fins que quedi una massa homogènia, sense que se'ns enganxi a les mans... Veure
1. Posar les nyores en remull en aigua tèbia durant 1 hora. Extreure’n la polpa amb l’ajuda d’una cullera.
2. Coure els tomàquets i la cabeça d’alls al forn a 180 ºC durant uns 15 minuts... Veure
1. Tallar el seità a rodanxes mitjanes, les pastanagues a rodanxes fines, els carbassons en forma de mitges llunes gruixudes, els xampinyons a daus i el porro fi... Veure
1. Talla els tomàquets, l'albergínia, la ceba i el carbassó a rodanxes primes de la mateixa mida.
2... Veure
1. Preescalfar el forn a 220ºC.
2. En un bol o plat soper posar el pa rallat, el formatge parmesà, sal i pebre al gust i barrejar bé.
3. Tallar el carbassó a rodanxes de mig centímetre i les posem en aigua... Veure
1. Talla el carbassó per la meitat i tallar-lo a tires amb l’ajuda de l’spiromat.
2. Col·locar les tires de carbassó en un bol gran.
3. Afegir la ceba tallada a juliana, el pot de cigrons, el formatge feta, olives al gust i els tomàquets cherry tallats per la meitat... Veure
1. Preescalfar el forn a 180 °C. En un bol petit barrejar la ricotta, la mozzarella i els ous. Posar sal i pebre el gust i barrejar... Veure
1. Amb l’ajuda d’un pelador de verdures, tallar els carbassons a làmines primes. Reservar les làmines de carbassó en un plat amb paper absorbent.
2. En un bol barrejar el formatge crema i el suc de llima... Veure
1. Posar una mica d’oli en una paella i coure els grans d’all picat 1 minut aproximadament.
2. En un bol mitjà barrejar el carbassó tallat a daus amb l’alfàbrega, l’orenga, la farigola, la sal i el pebre al gust, i el suc de mitja llimona... Veure
1. Renta els carbassons, talla els extrems i ratlla'ls amb l'ajuda d'un rallador o triturador de cuina... Veure
1. Neteja bé la verdura.
2. Ratlla tot el carabassó, amb la pell inclosa. Aconseguirem unes tires llargues de mides similars per una cocció homogènia.
3. Fem el mateix amb la pastanaga... Veure
Preescalfem el forn a 200 °C.
Tallem les verdures i les patates en trossos, prèviament rentades, i les enfilem en broquetes alternant una peça de cadascuna d'elles... Veure
Comencem fent el farciment de verdures:
1. Per a això rentem, pelem i tallem les verdures, reservant una ceba.
2. Tirem a la paella una mica d'oli i ho deixem a foc mitjà... Veure