Ingredients
2 carbassons eco
2 culleradetes de sal marina fina
2 ous grans eco, batuts lleugerament
¼ tassa de ceba eco picada finament
130 g de farina de cigrons
2 culleradetes de llevat
2 culleradetes de coriandre mòlt
1 culleradeta de comí mòlt
¼ culleradeta de pebre negre acabat de moldre
Oli d’oliva verge extra
Per a la salsa de iogurt:
3 grans d'all grans matxucats
1 culleradeta de sal marina fina
2 tasses de iogurt grec
½ tassa fonoll picat
½ tassa de fulles de menta picades
2 cullerades de suc de llimona (30 ml)
Per acompanyar:
Tomàquets xerri ecoogombres eco picats
Formatge de cabra esmicolat
Oli d’oliva verge extra
Pebre
Fonoll i fulles de menta
Elaboració
1. Renta els carbassons, talla els extrems i ratlla'ls amb l'ajuda d'un rallador o triturador de cuina.
2. En un bol, posar els trossos de carbassó i posar-hi la sal. Deixar-ho reposar 15 minuts i posar-lo en un drap de cuina gran i netai estreny per tal de treure el màxim d'aigua.
3. Posa el carbassó sense aigua en un bol gran i afegir-hi els ous i la ceba picada. Afegir la farina de cigrons tamisada, el llevat, el coriandre, el comí, 1/2 culleradeta de sal i pebre al gust. Remenar bé fins que quedi tot barrejat.
4. En una paella posar-hi oli que cobreixi tot el fons. Amb la mà donar forma d'hamburguesa a la barreja i coure a la paella 2-3 minuts per costat fins que estiguin daurats.
5. Per la salsa de iogurt, en un morter picar els alls i la sal, barrejar amb el iogurt, les herbes i la llimona. Tastar i afegir més sal o llimona si cal.
6. Per muntar el plat, col·locar salsa de iogurt per tot el plat, posar el fritters de carbassó calents i posar-hi els tomàquets xerri tallats per la meitat, els cogombres i el formatge de cabra a trossets, amb un bon raig d'oli d'oliva, suc de llimona si volem i sal i pebre al gust. Afegir fulles de fonoll i menta per decorar.
Bon profit!
Una recepta de: bojongourmet.com