• Categories
  Les nostres receptes
Recepta de la semana.png

Farcellets de col amb salsa de bolets i arròs

Farcellets de col amb salsa de bolets i arròs
  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp

 

Ingredients

Pels farcellets:
6 fulles de col de mida semblant
250 grams de xampinyons
400 grams de carn mixta picada
2 cebes mitjanes
1 all
oli i sal
aigua

Per la salsa de bolets:
100 grams de vi blanc sec
oli, sal i pebre
1 all
1 ceba
2 bosses de barreja seca de bolets: ceps, rossinyols, cama-secs, trompetes i orelles
200 grams de nata per cuinar

 

Elaboració

Dels farcells:
Coure al vapor les 6 fulles de col durant 10 minuts. Retirar, passar cada fulla per aigua freda i reservar.
En una paella amb una mica d'oli calent sofregir les cebes i l'all fins que la ceba sigui transparent.
Afegir la carn picada. Quant aquesta perdi el seu color vermell afegir els xampinyons trossejats.
Un cop s'hagi evaporat tota l'aigua afegir la sal i remanar. Retirar del foc i reservar.
Estendre les fulles de col i farcir del sofregit de carn al centre de la col. Embolicar de manera que quedi el farcell tancat i amb les puntes amagades sota.
Coure al vapor els farcellets durant 40 minuts.


De la salsa de bolets:
Escaldar els bolets posant-los en un bol coberts d'aigua calenta.
Trossejar la ceba i l'all i coure fins que la ceba sigui transparent.
Triturar aquest sofregit al turmix.
Tornar abocar a la paella junt amb els bolets escòrreguts, 100 ml de l'aigua d'escaldar els bolets, la nata, la sal, el pebre i el vi. Coure a foc baix durant 10 minuts deixant fer un lleuger xup xup, i remanant freqüentment.

 

Trobaràs la recepta a Gourmenderies.

 

Applus Applus Applus ccpae ccpae
Malabars | Copyright © 2013 la tavella