Ingredients
12 calçots
1 col
1 botifarró
1 troç de pernil
200 g de ceps
Per la tempura:
½ l Aigua
300 g de farina
Oli
Sal
Pebre
Per la melmelada:
½ kg de tomàquets madurs
300 g de sucre
Elaboració
1.Pelem els calçots fins que quedi una capa blanca i els tallem en 2 o 3 trossos segons les seves dimensions.
2.Seguidament els posem a escaldar en aigua bullint 3 o 4 minuts, i els resevem.
3.Per fer el trinxat, bullim unes quantes fulles de col en la mateixa aigua que els calçots. 5 minuts a foc viu, després les escorrim i les reservem.
4.En una paella saltem el desmigat del botifarró, el pernil ibèric i els ceps, fins que quedi una massa melosa i cremosa.
5.Per fer la tempura posem en un bol aigua, farina i oli. Amb una espàtula ho removem tot fins que no quedi cap grumoll i rectifiquem de sal i pebre.
6.Quan tenim la tempura llesta passem els calçots per farina i els introduïm a la tempura.
Amb unes pinces els escorrim una mica de l'accés de tempura i els fregim a 180º fins que quedin una mica dorats i cruixents. Els reservem en una safata amb paper absorbent.
7.Per la melmelada, triturem els tomàquets prèviament pelats fins que quedi una salsa ben fina. Després agafem una cassoleta, afegim el tomàquet i el sucre i, a foc lent, deixem que bulli i redueixi fins aconseguir una textura caramelosa.
8.Ho reservem a la nevera.
9.Per muntar el plat fem un llit de trinxat al fons del plat, a sobre hi afegim els calçots en tempura i decorem amb una melmelada de tomàquet i caramel de Mòdena.
Bon profit!
--------------------------------
La Tavella som una empresa social de repartiment de cistella de fruita i verdura ecològica a domicili amb producte ecològic i de proximitat.
Oferim oportunitats laborarals a persones amb disCapacitat i trastorn de la salut mental sever des de l'any 2006.