Amanida despinacs saltats amb ibèric i foie, tomàquet confitat, espàrrecs de marge i maduixa
Ingredients
1 enciam Lollo Roso
1 enciam risat (o fulla de Roure)
200 g despinacs
4 làmines de pernil ibèric
100 g de foie
4 maduixes
4 espàrrecs de marge
4 tomàquets madurs
oli
sal
pebre
vinagre de Mòdena
Elaboració
Per confitar els tomàquets primer els pelem i tallem per la meitat. Després els netegem de les llavors i deixem que es confitin a foc lent en una cassola amb dos dits doli doliva.
Daltra banda, saltem el pernil ibèric en una paella, juntament amb els espinacs.
Per últim hi afegim el foie (paté o micuit, el que preferiu) i deixem que es desfaci, fins crear una barreja melosa.
Escaldem els espàrrecs en aigua bullint i sal durant 4 minuts. Després els refredem.
Tallem les maduixes a làmines i les reservem per decorar.
Per fer la vinagreta hem dagafar 3 parts de vinagre per una doli doliva, i rectificar de sal i pebre negre.
Un cop tenim els enciams netejats en aigua abundant, els trosegem i muntem lamanida amb un toc creatiu.
Bon profit!