Ingredients
2 pastanagues
2 porros
1 ceba
Fulles de col
2 grans d'all
1 branca d'api
3 litres d'aigua mineral
Alfàbrega fresca
Oli d'oliva
Julivert
Orenga
Tamari*
Sal
Elaboració
Després de rentar i tallar les pastanagues, els porros, la ceba, les fulles de col, els alls, l'api, el julivert, l'alfàbrega i l'orenga, s'afegeixen a una olla amb aigua mineral i es couen, a foc lent i tapat, com a mínim una hora.
Al finalitzar la cocció s'afegeix al brou un raig d'oli d'oliva i una mica de sal i de tamari abans de colar-ho. Amb el brou preparat només queda afegir les verdures, els cereals o la pasta desitjada per realitzar la sopa.
Nota:* El Tamari és una salsa que es prepara amb llavors de soja, que posteriorment es deixa fermentar, i té un sabor fort. En tot cas és opcional. Es pot trobar a botigues de dietètica.