Ingredients
Per a la brandada:
- 2 patates
- 150 g de bacallà esqueixat
- 75 ml de nata líquida
- Mitja ceba
- Oli i sal
Per als pinxos:
- Torradetes de pa
- Figues
- Ratlladura de llimona
- Flors d’alfàbrega
- Flor de sal d’olives negres
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració
Per a la brandada
Rentem les patates i les posem al microones en un plat amb una mica d’aigua, durant uns 10 minuts.
Quan estiguin llestes les pelem, les tallem a daus i les reservem.
Agafem la ceba, la tallem a trossets petits i la saltegem durant uns minuts en una paella amb un bon raig d’oli d’oliva.
Hi posem el bacallà esmicolat, que prèviament haurem tingut en remull per dessalar-lo bé, i ho cuinem durant 10 minuts més.
Afegim les patates i ho remenem, i amb l’ajuda d’una forquilla ho anem xafant.
A continuació hi tirem la nata líquida, ho salpebrem i ho cuinem durant 10 minuts fins obtenir un puré (nosaltres ho vam passar per la batedora per obtenir una textura més fina).
Per als pinxos
Posem sobre les torrades la brandada de bacallà, i hi ratllem una mica de pela de llimona.
Al damunt hi col·loquem un tall de figa i una tija en flor d’alfàbrega, i ho acabem amb unes gotes d’oli i una mica de flor de sal d’olives negres.
Bon profit, i bona cuina!
Una recepta de Els Fogons de la Bordeta.