Ingredients
1 col
1 kg de patates
4 rostes o xulles de cansalada
2 grans d'all
oli d'oliva extra verge
llard de porc
sal
Elaboració
1. Poseu una olla amb aigua al foc. Quan comenci a bullir, tireu-hi un pols de sal i la col, netejada i trossejada.
2. Mentrestant, peleu les patates, talleu-les a trossos regulars i afegiu-les a l'olla. Deixeu-ho bullir uns 25 minuts fins que estigui tot cuit.
3. Escorreu bé la patata i la col. Passeu la col i les patates a una cassola i trinxeu-les amb l'ajut de l'escumadora, per tal que quedi ben barrejat.
4. En una paella amb una mica d'oli i una mica de llard, fregiu-hi els alls pelats; quan estiguin ben daurats, retireu-los. Afegiu-hi després la cansalada i fregiu-la bé, fins que quedi ben rossa. Reserveu-la.
5. Poseu un xic d'aquest oli a dins de la cassola on hi ha la col i les patates, i removeu-la bé.
6. A la paella on heu fregit la cansalada, i amb el greix que queda, poseu-hi tot el que hi ha a la cassola, formeu com una truita i enrossiu-la molt bé per les dues bandes. Quan estigui al punt, serviu-la de seguida amb els trossos de cansalada a sobre.
Bon profit!
Una recepta de catalunya.com