Ingredients
1 kg - Vedella tallada a daus
2 - Cebes
2 - Pastanagues
1 branca - Api
1 - Nap petit
2 - Tomàquets
2 grans - All
1 raig - Vi blanc
Herbes: Llorer, Farigola. Orenga
Pebre negre en gra
Pebre mòlt
Sal
Oli
Elaboració
Preparació:
Saltegeu la vedella salpebrada en una cassola amb oli.
Afegiu-hi les verdures tallades a trossos grans, els alls sencers, les herbes i uns grans de pebre.
Doneu-hi unes voltes, tireu-hi el vi i deixeu-lo reduir.
Tapeu la cassola i poseu un plat fondo amb aigua a sobre de la tapadora.
Deixeu-ho estofar fins que el tall estigui tendre, tot afegint-hi aigua perquè no s’enganxi.
Poseu-ho a punt de sal i pebre.
Variacions:
Es pot acompanyar de patates, que s’afegeixen a la cassola quan la carn està gairebé cuita.
Les patates es poden posar gairebé al final, tallades a daus i fregides.
Es pot posar una mica de farina abans del vi, perquè la salsa quedi més lligada.
S'hi poden afegir pèsols, juntament amb la resta de verdures.
En comptes de vi blanc es pot posar conyac o vi ranci.
Es pot acompanyar amb olives.
Font: Corpus Culinari Català