Ingredients
(Per a 4 persones)
500 g de coliflor eco
1 ceba eco
0,5 l de brou vegetal eco
Sal
Oli d’oliva
Pebre
Cibulet o julivert eco
Elaboració
1. Preescalfar el forn a 200° C. Posar paper per forn a la safata de forn.
2. Pelar i tallar a juliana la ceba. Posar una mica d'oli en una paella i quan estigui calent afegir la ceba amb una mica de sal.
3. Coure fins que la ceba tingui un color transparent i lleugerament marró, en aquest moment reduir el foc el mínim i deixar coure lentament uns 20 minuts aproximadament. Retirar la ceba, reservar una mica de ceba caramel·litzada per la decoració final.
4. Rentar la coliflor, assecar i tallar les flors. Col·locar-les en una safata per a forn amb una mica d'oli d'oliva, sal i pebre i barrejar bé. Posar la safata al forn durant uns 20 minuts i remenar puntualment, fins que les flors siguin tendres i d'un color marronós daurat.
5. Posar la ceba caramel·litzada i la coliflor cuita en una olla amb el brou de verdures i bullir durant 2-3 minuts perquè es combinin els ingredients. Treure del foc i triturar amb l'ajuda d'una batedora.
6. Servir en bols individuals amb una mica de ceba caramel·litzada i cibulet o julivert per sobre per decorar.
Bon profit!
Recepta i foto de: vibrantplate.com