Ingredients
150 ml de llet vegetal
270 g de farina de força
50 g de sucre
35 ml d'oli d'oliva suau
20 g de llevat fresc
Ratlladura de pell de mitja llimona
Sucre, pinyons i fruita confitada per la decoració
Elaboració
1. Ratllem la pell de la llimona i la barregem amb el sucre.
2. Barregem la llet vegetal i l'oli i hi diluïm el llevat a la barreja.
3. Tamisem la farina i hi afegim el sucre amb la ratlladura de llimona. Ho movem fins que quedi ben barrejat.
4. Hi afegim de mica en mica el líquid a la vegada que anem barrejant i comencem a amassar. Sortirà una massa enganxifosa, és normal. Un cop deixi de ser-ho, posem al damunt d'un suport i la comencem a treballar. Ha de quedar una massa fina i molt elàstica. Un cop llesta, en farem una bola i la posarem en un recipient engreixat. La segellem amb paper film i la deixem reposar un parell d'hores.
5. La massa haurà augmentat. La traiem i li tornem la forma de bola passant-nos-la de mà en mà.
6. La dipositem al damunt d'un paper vegetal de forn i l'estenem amb un rodet de cuina, mirant que quedi un gruix d'1 cm i forma ovalada.
7. Deixem reposar la coca 30 minuts abans d'entrar-la al forn.
8. Preescalfem el forn a 180º
9. Un cop hagi reposat la massa, hi escampem sucre blanc i pinyons al gust. També crema o fruita confitada.
10. Deixarem cuinar la coca al forn uns 15 minuts a 180º
Una recepta de Delantal de Alces