Ingredients
2 patates ecològiques
1 ceba mitjana eco
2 tasses de formatge cheddar esmicolat
1 tassa de crema per cuinar
3 culleradetes d'orenga o farigola fresca, per guarnir
2 cullerades de mantega
sal i pebre al gust
Elaboració
1. Escalfeu al forn a 180 °C.
2.Peleu les patates i talleu-les a rodanxes ben fines, si en teniu utilitzeu una mandolina.
3. Peleu i talleu les cebes de la mateixa manera. I talleu les rodanxes de ceba a quarts perquè quedi amb trossos petits.
4. En un bol gran, afegiu les cebes, les rodanxes de patata, 3/4 de tassa de crema, les herbes fresques i 1 tassa i mitja de formatge. Barregeu-ho bé amb les mans. Salpebreu. Separeu les rodanxes de patata el millor que pugueu.
5. Col·loqueu la barreja en una font per a forn i disposeu les patates de manera uniforme. Poseu trossets de mantega per sobre.
6. Barregeu la resta de formatge amb la crema de llet i afegiu la barreja per sobre de les patates.
7. Cobriu amb paper d'alumini i cuineu durant 90 minuts. Traieu el paper d'alumini durant els últims 30 minuts de cocció perquè s'enrosseixi més. Podeu comprovar que és cuit amb la punta d'un ganivet o l'ajuda d'una forquilla o escuradents.
Bon profit!
Una recepta de: theviewfromgreatisland.com