Ingredients
2 vasos de mongetes vermelles cuites (azukis)
Alga deshidratada Amanida de mar
2-3 cebes tendres, a rodanxes
Mig vas d’alga de mar
3 cullerades de tomacons assecats al sol, en tires
2 cullerades de cogombrets en vinagre natural, a rodanxes
½ vas de blat de moro ecològic en gra
Herbes aromàtiques fresques picades: cibulet, julivert, alfàbrega
Per a la vinagreta
2 cullerades de mostassa en gra natural
1 cullerada de suc de llimona
3-4 cullerades de vinagre balsàmic natural
¾ de vas (190ml) d’oli d’oliva verge extra
Un toc de wasabi o pebre negre acabat de moldre
1 culleradeta de sal marina fina
Elaboració
Escaldeu les cebes tendres en aigua bullent durant 10 segons. Escorreu-les i reserveu-les.
Hidrata i escalda les algues, una barreja de algues: enciam de mar, alga nori i wakame. Escorreu-la bé i talleu-la en tires de 10 cm aproximadament.
Per elaborar la vinagreta: diluïu la sal amb 3 cullerades d’aigua i el vinagre, amb la batedora o en un bol. Afegiu la resta d’ingredients i bateu-ho tot per barrejar-los bé.
Escorreu les mongetes, barregeu-les amb les cebes i amaniu-les. Remeneu-ho.
Afegiu-hi l’alga, els tomacons, els cogombrets, el blat de moro i les herbes picades. Remeneu-ho i marineu-ho 1 hora abans de servir-ho a temperatura ambient.
Tasteu-ho abans de servir-ho. Si hi falta sal, afegiu-hi vinagre d’umeboshi.
Font: Ets el que Menges
Foto: Pau Esculies