ENVIAMENT GRATUÏT PER COMPRES SUPERIORS A 55€
(CODI: ACASAGRATIS) (*) Només Barcelona i Àrea Metropolitana
INFORMACIÓ I COMANDES: 931 890 430 / 667 433 159 De 09:00 a 20:00
El meu compte
Mantenir iniciada la sessió
Has oblidat la contrasenya?
Encara no estas registrat?
Receptes fetes amb fruita i verdura 100% ecològica

Sopa freda de tomàquet

Sopa freda de tomàquet
  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp

 

Ingredients

2 quilos de tomàquet
150 cl d'oli verge
Una culleradeta de sal
Pebre
Sucre
20 fulles d'alfàbrega

 

Elaboració

Triturem inicialment l'alfàbrega amb una part de l'oli, el pebre, la sal i el sucre per assegurar que les fulles es triturin bé.
Tot seguit triturem el tomàquet.
Tastar i rectificar.

L'apunt Gastronòmic de l'Eugeni Rius:
Aquesta sopa freda es pot fer essencialment de dues maneres. Amb una trituradora-túrmix normal o amb la sofisticació més moderna de la termomix.
Jo ho faig pel mètode laboriós, lent i "tradicional", és a dir, amb una trituradora de braç normal. Això vol dir que tinc la paciència de pelar i treure les llavors del tomàquet. El sabor resulta més fi.
Els que ho feu a tota velocitat amb la termomix, tingueu en compte que el resultat serà molt més àcid, i per tant haureu de posar-hi més sucre.
Una vegada feta, al servir-la a taula, s'hi poden afegir uns entrebancs saladets, com poden ser unes anxoves trossejades, uns encenalls de mojama o uns encenall de pernil ibèric.
Podeu adornar amb fulla d'alfàbrega com es veu a la foto. Refrescant i saborós. Proveu.
Si no teniu alfàberga al natural, en podeu fer servir de seca, prèviament remullada.
No tinc predilecció per a cap de les varietats de tomàquet en concret. Acostumo a fer servir la de temporada, i millor si es tracta d'un cultiu de confiança, ecològic i amb mètodes tradicionals com els de La Tavella, els de la cistella.

www.penyacalipo.com