Ingredients
Aigua 250 g
Oli de gira-sol 80 g
Farina d’arròs 100 g
Farina d’arròs glutinós 30 g
Ou ecològic (4 unitats) 200 g
Sal 4 g
Pell de taronja 1 u.
Pell de llimona 1 u.
Branca de canyella 1 u.
Llavors d’anís 5 g
Oli de gira-sol c / s
Sucre c / s
Canyella en pols c / s
Elaboració
Escalfeu l’aigua amb les pells de llimona i de taronja, la branca de canyella, l’oli i la sal. Quan comenci a bullir, apagueu el foc i reserveu-ho tot tapat uns 15-20 minuts perquè infusioni.
Coleu aquests elements aromatitzants i torneu-ho a escalfar. Quan comenci a bullir, retireu-ho del foc.
Incorporeu la farina tamisada tota junta, remenant enèrgicament amb una pala, fins que la massa es vegi llisa i homogènia i se separi del fons del cassó. Deixeu-ho reposar perquè baixi la temperatura.
Passeu la massa al bol del robot. Utilitzeu la vareta per afegir els ous a poc a poc en forma de fil i espereu que emulsioni bé cada vegada.
La massa estarà a punt quan caigui en forma de cinta i es vegi llisa i brillant.
La quantitat d’ou pot tenir lleugeres variacions. Pot ser que se’n necessiti més o pot ser que no faci falta posar-lo tot.
Formeu petites boletes amb les mans una mica olioses i fregiu-les amb oli abundant.
Escorreu-les sobre un paper absorbent i empolseu-les amb sucre barrejat amb canyella.
Conservació: es pot congelar la massa crua.
Una recepta de Mireia Anglada