Wok de verdures
Ingredients
Un pebrot, dos carbassons, una albergínia, dues cebes tendres, dues pastanagues mitjanes i un grapat de pèsols.
Oli de cacahuet, salsa yakisoba, sal i pebre.
Elaboració
Tallem les verdures a quadrets i les anem fregint per separat i escorrent, en uns 200cl doli de cacahuet.
El pèsol l'escaldem 8 minuts en aigua bullint.
Amb tots els ingredients ja cuits, buidem l'oli del wok i els barregem. Els salpebrem i els donem unes voltes amb un parell de cullerades de salsa yakisoba.
Lapunt de lEugeni Rius:
Recomano loli de cacahuet perquè és un dels olis vegetals que millor suporta les altes temperatures del wok i a l'hora menys impregna les verdures.
Si en voleu fer una versió amb proteïna us recomano que talleu dos pits de pollastre, els salpebreu i els unteu de mel i salsa de soja. Els saltegeu i els afegiu a les verdures quan ho ajunteu tot en el procés final. Amb taquets de cansalada fumada també queda bé.
www.penyacalipo.com