Ingredients
12 plaques de canelons
PEL FARCIT:
3 cebes mitjanes
200 g de pastanaga ratllada
200 g de de bolets (poden ser xampinyons, xiitakes, portobellos, gírgoles, ceps...)
300 g de carn vegetal
Salsa de soja o tamari (opcional)
Oli d'oliva
Sal, pebre i herbes aromàtiques al gust
PER LA BEIXAMEL:
60 g de farina
60 g d'oli d'oliva suau o margarina
1 litre de llet vegetal (preferiblement de civada)
Sal, pebre blanc i nou moscada al gust
Elaboració
1· Tritura la ceba i daura-la suaument en una cassola amb oli d'oliva. Incorpora els bolets tallats petits i la pastanaga ratllada. Continua removent fins que les verdures estiguin totalment cuites.
2· Trosseja la carn vegetal finament, afegeix-la al sofregit i cou-ho fins aconseguir una mescla uniforme.
3· Si prefereixes, inclou-hi salsa de soja o tamari i herbes fresques com farigola o romaní. Ajusta-ho amb sal i pebre i permet que es refredi.
4· Cull les làmines de canelons en una olla gran, amb aigua en abundància i sal. Segueix les instruccions de cocció i quan estiguin fetes, estén-les sobre un drap net per poder farcir-les amb la barreja sofregida.
Beixamel:
1· Afegeix l'oli a una cassola a foc suau i torra la farina durant uns instants.
2· Incorpora gradualment la llet a temperatura ambient, assegurant-te de remenar constantment per prevenir grumolls.
3· Deixa-ho coure durant uns 10 minuts fins que adquireixi la consistència que prefereixes.
4· Finalment, a l'últim moment, suma la sal, el pebre blanc i la nou moscada.
--
La Tavella és una empresa social de cistella ecològica i de proximitat amb entrega a domicili. més de 15 anys oferint oportunitats laborals a persones amb disCapacitat i trastorn de la salut mental.