Renteu les patates i, sense pelar-les, feu-les coure amb aigua i sal. Han de coure el punt just perquè no s'han de trencar quan les talleu.
Un cop cuites, deixeu-les refredar una mica, peleu-les i talleu-les a rodanxes no gaire gruixudes; si les rodanxes són molt grosses, feu-ne meitats... Veure
Passar per la batedora elèctrica la pruna, el sucre, el suc i la ratlladura de llimona.
Al final barrejar-hi les clares a punt de neu i posar al congelador.
Remenar-ho de tant en tant mentre va agafant el punt adequat de congelació... Veure
Per la Pasta brisa:
Bolcar la farina i la sal sobre una superfície plana i afegir-hi la mantega tallada en forma de daus. Amassar aquests ingredients.
Fer un forat al centre de la mescla i afegir-hi els ous lleugerament batuts i a continuació la nata... Veure
Sofregim la ceba tallada ben petita en una paella amb una mica d’oli, i li anem afegint la resta de verdures i fruita tallades a dauets petits, segons aquest ordre: la pera, l’albergínia i el carbassó... Veure
Començem per la feina més grossa, ja que ens portarà 50 minuts de cocció.
Si no tens un Ronner pots fer la cocció a baixa temperatura de la següent manera:
Treiem els ous de la nevera una estona abans per a que tinguin la temperatura ambient... Veure
Coure al vapor el bròquil net durant uns 25 minuts (en vaig reservar el tronc per fer la crema de verdures).
Saltejar els fessols a la paella amb una mica d'oli fins que quedin una mica torradets... Veure
Trossejar la xocolata i barrejar-la amb la ratlladura de la pell de les taronges.
Posar la nata a bullir a foc baix sense parar de remanar. A l'arrecar el bull retirar dels fogons.
Mentrestant podem batre els rovells amb el sucre fins que quedi una massa blanca i cremosa... Veure
Es preescalfa el forn a 160ºC.
En una paella a foc mig, s'escalfa un raig d'oli i a continuació, s'hi afegeixen els porros i un pols de sal.
Es deixen coure durant uns 5 minuts (fins que siguin cuits, però no torrats!)... Veure
Agafem ½ litre de llet, la canyella, el sucre i la pell de la llimona i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Un cop ho ha fet ho retirem del foc. Ara agafem 6 yemes d’ou i la maizena, ho batem bé i afegim el ½ litre de llet restant... Veure
1. Primer rentarem bé les fulles de la col kale i l'anirem trossejant, separant i rebutjant tots els nervis una mica durs de les fulles, amb les mans.
2. Quan ho tinguem, afegirem el suc de llimona i 1 cullerada de la veganesa i li farem un massatge amb les mans per suavitzar la col kale i anar barrejant-ho tot... Veure
Per la salsa només hem de ratllar els cogombres i l’all. Deixar escórrer els cogombres en un colador perquè deixin anar líquid. Barrejar amb el iogurt i la menta i condimentar... Veure
Batre la margarina o mantega amb el sucre fins que estigui cremós. Afegir els ous i el iogurt i després la farina, la fècula i el llevat. Barrejar i incorporar la meitat de les avellanes... Veure
Arreglar els bolets traient impureses i trossejar-los.
Pelar i picar els alls, i tallar en rodanxes les cebes tendres.
Rentar, assecar i picar les herbes.
Escalfar 2 cullerades d'oli d'oliva en una paella i ofegar els alls, la ceba i les herbes amb una mica de sal... Veure
En un recipient, batem 2 ous. Hi afegim la farina d’ametlla, l’atzavara i els moniatos, que abans haurem pelat i triturat. Ho barregem tot bé, fins que tinguem una massa llisa i sense grumolls... Veure
En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota.
Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons.
Al cap d’una altra hora afegiu-hi les verdures menys les patates... Veure
Davantal i a cuinar!
1. Escalfeu l’aigua amb les pells de llimona i de taronja, la branca de canyella, l’oli i la sal. Quan comenci a bullir, apagueu el foc i reserveu-ho tot tapat uns 15-20 minuts perquè infusioni... Veure
1. Traiem la part dura dels espàrrecs verds.
2. Tallem els espàrrecs a trossets petits.
3. Els rentem bé i els posem en una paella amb un raig d'oli d'oliva... Veure
1. Batre el sucre amb els rovells d'ou en un recipient. Afegir 300 ml de beguda de civada Oatly BIO i la vainilla... Veure
1. En una batedora afegir les nous i les triturem fins a tenir trossos petits.
2. Afegir els dàtils tallats per la meitat i triturar juntament amb les nous, fins a obtenir una espècie de pasta... Veure
1. Per preparar la vinagreta netejarem les maduixes i escapçarem la part superior per treure les fulles. Les tallarem a daus i les posarem en un pot.
2. Afegirem la resta d’ingredients per la vinagreta i ho batrem amb l’ajuda d’una batedora... Veure
1. Escalfar el forn a 180ºC a dalt i a baix.
2. Posar la pasta de full en un motlle rodó d’uns 20-22 cm, la punxem amb una forquilla i la posem al forn durant 15 minuts.
3... Veure
1. Escalfa el forn a 200 °C.
2. Renta el moniato i talla'l a làmines de la mateixa mida. Col·loca-les en una safata per forn amb paper per forn i un raig d'oli i cou durant 30 minuts... Veure
1. Trencar les nous a la mida desitjada i torrar-les una mica en una paella. Deixar refredar.
2. En un bol, posar la mateixa quantitat de maionesa i de iogurt, afegir una mica de sal i pebre i barrejar... Veure
1. Pelar els alls i picar-los. Rentar bé els bolets i tallar-los petits. Posar oli d’oliva en una paella i coure els bolets amb l’all picat durant 5 minuts.
2. Afegir la mostassa i els espinacs frescos, rentats, a la paella i coure un parell de minuts més... Veure
1. Posar el torró a trossets dins d’un cassó. Afegir la llet, la nata per muntar i la polpa extreta d’una beina de vainilla. Ho portem a ebullició i ho triturem.
2... Veure
1. Rentar i escalivar el pebrot vermell al forn. Ho podem fer el dia abans i optimitzar l'escalfor del forn per cuinar altres verdures... Veure
1. Bullir els ous durant 12 minuts
2. Un cop freds, pelar-los i tallar-los per la meitat.
3. Posar el rovell en un bol juntament amb l’alvocat, el suc de llimona, la ceba tendra picada, la tonyina i sal i pebre al gust... Veure
1. Posar tots els ingredients en una batedora i barrejar fins a obtenir una massa homogènia
2. Posar una paella amb una mica de mantega a foc mitjà... Veure
1. Picar les ametlles i posar tots els ingredients menys els trossos de xocolata en un processador d’aliments o picadora.
2. Triturar fins a obtenir una massa homogènia.
3... Veure
1. Escalfeu el forn a 180 °C.
2. En una paella gran a foc mitjà, posar la mantega amb l'oli d'oliva. Afegir-hi els porros i coure'ls, remenant de tant en tant, fins que estiguin suaus i tendres però no daurats, uns 6-8 minuts... Veure
Elaboració:
1. Tallem les penques de les bledes i guardem les fulles per a altres receptes. Amb l'ajuda del ganivet retirem els possibles brins i tallem porcions de penca de mida més o menys homogeni... Veure
Deixa descongelar la massa de les crestes en el cas que estiguessin congelades.
Obre el paquet i separa acuradament les oblies perquè no es trenquin i disposa-les sobre un drap humitejat o superfície dura... Veure
1. Agafa les llenties i cou-les.
Per a això usa l'olla expressa i bull-les 10 minuts allí per a després escórrer i deixar refredar.
L'arròs pot ser integral però pots usar el blanc perquè la llentia ja té fibra... Veure
1. Neteja bé la verdura.
2. Ratlla tot el carabassó, amb la pell inclosa. Aconseguirem unes tires llargues de mides similars per una cocció homogènia.
3. Fem el mateix amb la pastanaga... Veure
1. Preescalfa el forn a 180º. Talla la coliflor en floretes i amaneix-la amb pebre i sal. Posa aigua a escalfar en una olla i, quan bulli, cou la coliflor al vapor 5 minuts.
2... Veure
1· Neteja les pastanagues, trosseja-les en peces petites i cuina durant uns minuts.
2· Pica els grans d'all en trossos molt petits, juntament amb les nous i el gingebre... Veure