Ingredients
1 pastanaga
2 branques d’api
2 grans d’all
4 fulles d’alfàbrega
1 ram de julivert
1 ceba
200 g de bledes
500 g de cigrons cuits
150 g de tomàquet triturat
1500 ml de brou vegetal
4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
6 llesques de pa casolà
Sal i pebre negre
Elaboració
Rentar i picar la pastanaga, l’api, els grans d’all, l’alfàbrega, el julivert i mitja ceba.
Rentar les bledes, escórrer-les bé i tallar-les a tiretes fines.
Escalfar en una cassola dues cullerades d’oli i sofregir la picada d’hortalisses durant 5-6 minuts i anar barrejant. Arreglar de sal.
Incorporar els cigrons i el brou. Portar al punt d’ebullició, coure un parell de minuts i afegir la salsa de tomàquet. Barrejar bé i seguir la cocció uns 15 minuts més.
Mentrestant, escalfar dues cullerades d’oli en una paella i sofregir les bledes amb la ceba restant picada durant 6-7 minuts. Unir a la sopa. Remoure, deixar reposar uns minuts i servir amb les llesques de pa torrat.
Una recepta de la cuinera i naturòpata Adriana Ortemberg.