Comencem a preparar la vichyssoise tallant els porros a trossets. Oli a la cassola, i hi fem suar el porro a dins.
Per espessir-ho, hi posarem la patata. La pelarem, l'esberlarem, i cap dins.
Mentrestant, tallem petit el pernil, com si fossin bastonets... Veure
Peleu i talleu a bocins petits totes les fruites, excepte les taronges.
En un bol, barregeu bé totes les fruites i amaniu-les amb el suc de les taronges.
Ja veieu que es tracta d'una macedònia de fruites senzilla que, evidentment, podeu preparar amb les fruites que us vinguin més de gust... Veure
Netegeu les pomes i buideu-ne el cor.
Poseu-les en una safata de forn i espolseu-hi sucre per sobre.
Es pot espolsar la poma per sobre amb una mica de canyella en pols a més de sucre... Veure
Desfeu el llevat amb l'aigua i afegiu-hi l'oli, el sucre, la matafaluga, el celiandre i la sal.
Afegiu-hi farina fins que quedi una massa consistent, però no massa dura.
Deixeu-la reposar tapada amb un drap perquè fermenti... Veure
1. Pelem i tallem les patates a daus petits i les bullim uns 5 minuts, fins que estiguin cuites però que no es desfacin. Reservem.
2. Netegem les pomes i les tallem a daus, de la mateixa mida que la patata... Veure
Sense Thermomix:
1. Sofregir en una paella el porro picat amb la poma tallada a daus fins que es comenci a daurar.
2... Veure
Com temperar la xocolata?
Per poder treballar la xocolata el primer que hem de fer és fondre-la (al bany Maria o al microones) per després temperar-ne, una bona part, sobre una superfície freda (per exemple el marbre de la cuina ben net)... Veure
1. Primer rentarem bé les fulles de la col kale i l'anirem trossejant, separant i rebutjant tots els nervis una mica durs de les fulles, amb les mans.
2. Quan ho tinguem, afegirem el suc de llimona i 1 cullerada de la veganesa i li farem un massatge amb les mans per suavitzar la col kale i anar barrejant-ho tot... Veure
Elaboració dels pètals de poma:
Posar a bullir 1 litre d'aigua juntament amb el suc de llimona i el sucre. Deixar coure fins que el sucre es dissolgui. S'haurà convertit en un almíbar... Veure
Neteja i pela tota la fruita, excepte la poma.
Trosseja-la i juntament amb la Kale i el iogurt, passa-ho tot per la liquadora.
Talleu la fruita en làmines.
Poseu a coure 1/2 litre de suc de poma amb 1 cullerada de flocs d’agar-agar durant 5 minuts... Veure
En primer lloc , pelar i ratllar les pastanagues. Netejar l'api , picar les fulles en trossos fins i tallar les branques a rodanxes fines. Netejar la col xinesa , retirar el tronc i tallar les fulles en tires fines... Veure
1. Talla les verdures a tires primes i reserva.
2. En un bol posar l’alvocat i desfés-lo amb l’ajuda d’una forquilla.
3. Afegeix la resta d’ingredients i remou fins que quedin ben barrejat... Veure
1. Posar les galetes com a fons per al pastís en un recipient de vidre o ceràmica.
2. Col·locar la fruita fresca tallada petita sobre la base de les galetes... Veure
1. Afegir tots els ingredients de l'amaniment en un bol i barrejar bé, ajudar-nos d'una batedora si cal. Provar i corregir si fa falta.
2. Posar la rúcula, la poma a dauets i la ceba tallada fina en un bol i barrejar... Veure
1. Pelar i tallar a daus de la mateixa mida les pomes eco.
2. Col·loca els trossos de poma en una olla i afegeix aigua fins que quedin coberts i el suc de llimona i canyella al gust (si vols, pot ser una branca de canyella que al final caldrà retirar)... Veure
1. Pelar i ratllar la poma ecològica.
2. Posa tot els ingredients junts (la poma ratllada, la llet o beguda vegetal, la civada, la cullerada petita de canyella i l’atzavara, la mel o la stevia al gust) i tritura amb l’ajuda d’una batedora... Veure
1. Batre tots els ingredients per a fer les creps, fins a obtenir una consistència homogènia i deixar-ho a la nevera una mitja hora com a mínim.
2. Abans de fer les creps, comprovar la seva consistència, si és massa espessa, afegir una mica més de líquid (aigua o beguda d'arròs)
3... Veure
1. Pela els cogombres i talla’ls a daus.
2. Posa en una batedora el cogombre, la beguda d’ametlles, els grans d’all, l’alfàbrega, la ceba tallada a daus, la poma pelada i tallada a trossos, el suc de llima i una mica de sal... Veure
1. Rentem la poma, la tallem per la meitat i li traiem el cor.
2. Rentem bé les pastanagues i ens assegurem que no quedin restes de terra.
3. Pelem el gingebre amb l'ajuda d'un ganivet o pelador... Veure
1. Escalfar el forn a 100 º C.
2. Tallar les pomes a làmines i col·locar-les en una safata pel forn amb paper per forn a sota.
3. Posar la canella per sobre.
4... Veure
1. Trencar les nous a la mida desitjada i torrar-les una mica en una paella. Deixar refredar.
2. En un bol, posar la mateixa quantitat de maionesa i de iogurt, afegir una mica de sal i pebre i barrejar... Veure
1. En un bol posem la ruca i l’espinac baby.
2. Tallem la poma per la meitat, traiem el cor i la tallem a làmines primes. Tallem també els ravenets amb rodanxes, la ceba tendra a juliana i la pastanaga a tires fines amb l’ajuda d’un pelador... Veure
1. Pelar i tallar ben petita la poma
2. Trencar i picar les nous
3. En un bol gran barrejar el formatge de cabra, les nous i la mitja poma
4. Posar la barreja a les tires d’api prèviament tallades a una mida de 5-6 cm
5... Veure
1. Escalfar el forn a 180 º C i posar paper de forn a una safata per forn amb un raig d’oli.
2. En un bol, barrejar la compota de poma, la canyella i els flocs de civada.
3... Veure
1. Peleu el plàtan i la poma i talleu 2-3 rodanxes de plàtan i de poma i ho reserveu. La resta ho talleu a trossos.
2. Poseu els trossos en una batedora i afegiu el iogurt, les cullerades de civada i un polsim de canyella... Veure
Pela i renta bé la poma
Renta el cogombre i l'api.
Introdueix tots els ingredients al vas i programa tritura en el robot o turmix... Veure
Netejar la fruita, retirar pell, ossos o llavors, triturar-la i anar afegint la resta d'ingredients fins a aconseguir la textura desitjada.
Veure
Ratllem la pell de la llima i les fulles de menta durant 20 segons, velocitat 10. Vam baixar els trossets cap a les fulles... Veure