Rínxols de pasta amb salsa de remolatxa, porro i carbassa
Ingredients
500g Remolatxa
200g Carbassa / pastanaga
50g Tomàquet (salsa)
200g Ceba
1 Porro
10cl Vinagre
10g Sucre
Sal i pebre
Oli
Elaboració
Bullir les remolatxes netes i amb pell fins que siguin toves, refredar i pelar-les.
D'altra banda fer un sofregit amb la resta dels ingredients, veureu que de tomàquet no cal massa. Tireu les remolatxes bullides a trossos, vinagre, sucre, pebre, sal i tritureu.
Afegiu-hi aigua, també podeu aprofitar laigua del bullit de les remolatxes prèviament colada.
També es pot aromatitzar amb herbes (provençals o orenga, entre d'altres).
Consell de'n Xavi Soria
Comprovareu que la quantitat d'ingredients és gran. Es tracta de preparar la salsa en quantitat i envasar-la per guardar, en dosis de 250 cc o 500 cc, per acompanyar plats de pasta, i no haver de preparar-ho de nou cada vegada.
Es tracta de fer-ho a la tardor, quan tots els productes els tenim a mà.
Font: www.penyacalipo.com