Comencem a preparar la vichyssoise tallant els porros a trossets. Oli a la cassola, i hi fem suar el porro a dins.
Per espessir-ho, hi posarem la patata. La pelarem, l'esberlarem, i cap dins.
Mentrestant, tallem petit el pernil, com si fossin bastonets... Veure
En una cassola posem els porros tallats en juliana amb un rajolí d'oli fins que es facin una mica.
Seguidament hi afegim els carbassons pelats i tallats a daus i la ceba tallada en juliana... Veure
Renteu les patates i, sense pelar-les, feu-les coure amb aigua i sal. Han de coure el punt just perquè no s'han de trencar quan les talleu.
Un cop cuites, deixeu-les refredar una mica, peleu-les i talleu-les a rodanxes no gaire gruixudes; si les rodanxes són molt grosses, feu-ne meitats... Veure
Escaliveu els pebrots a la part amb més foc i durant menys temps, i les albergínies a la part amb menys foc i durant més temps.
Emboliqueu les cebes i les patates amb paper de plata i enterreu-les sota les cendres... Veure
Feu un sofregit amb la ceba i els tomàquets.
Afegiu-hi la carn picada, la molla de pa, sal, pebre i nou moscada, i feu-hi la reducció del vi ranci.
Talleu les patates a rodelles i fregiu-les... Veure
1.Agafem la col i en traiem les fulles les més maques per bullir-les durant 5 minuts amb un pessic de sal, posteriorment les reservem en un escorredor.
2.Pelem les patates i les tallem en daus per posar-les a bullir en una altra cassola durant 12 minuts... Veure
Primerament tallem la ceba, el carbassó, la coliflor i el porro a daus. Ho posem a una cassola mitjana amb una mica d'oli i deixem que es dori.
Un cop daurades les verdures ho flamegem amb una mica de cognac, afegim la farina i remenem... Veure
1. Posar els calçots trossejats en una olla amb una mica l'oli i a foc lent, ofegar-los una mica.
2.Afegir la patata trossejada i l'aigua i fer bullir una estona.
3.Un cop cuita la patata, passar-hi la batedora fins que quedi una crema... Veure
Sofregim la ceba, les patates i les pastanagues amb la mantega fins que agafin color.
Flamegem amb brandi, afegim una mica de farina i removem.
Incorporem aigua bullint fins cobrir les verdures i deixem que cogui tot... Veure
Bullir el porro, la carbassa i les patates (tallades en daus petits perquè no s'allargui la cocció de la carbassa).
Afegir un bon raig d'oli verge de primera premsada i triturar amb el suc del propi bullit... Veure
Per a la brandada
Rentem les patates i les posem al microones en un plat amb una mica d’aigua, durant uns 10 minuts.
Quan estiguin llestes les pelem, les tallem a daus i les reservem... Veure
1. Pelem i tallem les patates a daus petits i les bullim uns 5 minuts, fins que estiguin cuites però que no es desfacin. Reservem.
2. Netegem les pomes i les tallem a daus, de la mateixa mida que la patata... Veure
Netegem, pelem i trossegem la carbassa, els carbassons i la patata. Reservem.
Pelem, netegem i tallem a brounois (quadradets mitjans) les cebes tendres.
Posem una olla a foc mitjà amb un bon raig d’oli i posem a sofregir les cebes tendres... Veure
Començem per la feina més grossa, ja que ens portarà 50 minuts de cocció.
Si no tens un Ronner pots fer la cocció a baixa temperatura de la següent manera:
Treiem els ous de la nevera una estona abans per a que tinguin la temperatura ambient... Veure
Elaboració de la crema de verdures tradicional:
Netejar i trossejar les verdures, i les posem dins una olla.
Afegim aigua fins que les verdures quedin totalment cobertes... Veure
Bullim l’ou i el deixem refredar.
Cuinem al vapor, o bé bullim, la mongeta tendra, la pastanaga, la ceba i la patata. Calcula uns 15 minuts, però ves-ho controlant.
Emplatem i hi afegim el mix de llavors o el llevat nutricional per sobre... Veure
En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota.
Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons.
Al cap d’una altra hora afegiu-hi les verdures menys les patates... Veure
Preparació:
Saltegeu la vedella salpebrada en una cassola amb oli.
Afegiu-hi les verdures tallades a trossos grans, els alls sencers, les herbes i uns grans de pebre.
Doneu-hi unes voltes, tireu-hi el vi i deixeu-lo reduir... Veure
Tallem la patata i la ceba fina, la posem dins el forn a 150oC a coure amb oli sal i un xic de sucre. Quant té la textura transparent la traiem del forn.
Pugem la temperatura del forn a 200oC... Veure
1. Rentar les mongetes i tallar les puntes.
2. Tallar les mongetes en 3-4 trossos i coure-les al vapor durant 8 minuts.
3. Pela les patates, trosseja-les i coure-les en una cassola amb aigua bullent amb un polsim de salt durant 12 minuts... Veure
1. Poseu una olla amb aigua al foc. Quan comenci a bullir, tireu-hi un pols de sal i la col, netejada i trossejada.
2. Mentrestant, peleu les patates, talleu-les a trossos regulars i afegiu-les a l'olla... Veure
1. Pelem i tallem les patates a rodanxes de la mateixa mida.
2. Les posem en una olla amb aigua bullent amb una mica de sal. Bullim durant uns 20-25 minuts o fins que les patates estiguin tendres... Veure
1. Posar les nyores en remull en aigua tèbia durant 1 hora. Extreure’n la polpa amb l’ajuda d’una cullera.
2. Coure els tomàquets i la cabeça d’alls al forn a 180 ºC durant uns 15 minuts... Veure
1. Pelem i tallem les patates a trossos. Bullim en aigua amb sal durant 20 minuts.
2. Mentrestant rentem bé les bledes una a una, eliminant les possibles restes de terra, i les tallem a trossos... Veure
1. Rentar bé les patates i assegurar-nos d’eliminar les restes de terra.
2. Afegir les patates amb una olla amb aigua i bullir durant 25-30 minuts. O fins que la patates estiguin cuites... Veure
1. Netejar i tallar els porros a rodanxes.
2. Afegir-los en una olla amb un raig d'oli d'oliva i saltar. Afegir el gra d'all picat i saltar.
3... Veure
1. Escalfar el forn a 200ºC. Punxeu les patates amb l’ajuda d’una forquilla i fregueu-les amb una mica d’oli per sobre la pell i condimenteu amb una mica de sal.
2. Posar les patates al forn amb una safata per forn amb paper per forn i coure durant 1 hora, girant de tant en tan, o fins que estiguin cuites... Veure
1. Rentar bé les patates, ja que les courem amb pell i per tant és molt important que siguin ecològiques.
2. Un cop netes, tallar a rodanxes de gairebé 1 cm, però sense arribar a tallar-les del tot... Veure
1. Rentar i escalivar el pebrot vermell al forn. Ho podem fer el dia abans i optimitzar l'escalfor del forn per cuinar altres verdures... Veure
1. Escalfar el forn a 200 °C. Amb una forquilla punxar unes mica les patates perquè es pugui escapar la calor mentre es coguin. Embolicar-les amb paper d'alumini i posar el forn 40-50 minuts o fins que estiguin cuites, podem utilitzar un escuradents per comprovar-ho... Veure
1. Escalfeu al forn a 180 °C.
2.Peleu les patates i talleu-les a rodanxes ben fines, si en teniu utilitzeu una mandolina.
3. Peleu i talleu les cebes de la mateixa manera... Veure
Preescalfem el forn a 200 °C.
Tallem les verdures i les patates en trossos, prèviament rentades, i les enfilem en broquetes alternant una peça de cadascuna d'elles... Veure
1. Renteu les patates i poseu-les a bullir en un cassó amb abundant aigua.
2. Un cop bullides, espereu que es refredin una mica i peleu-les i xafeu-les amb una forquilla.
3.Barregeu-hi el sucre fins que es dissolgui, tot seguit, afegiu la farina d’ametlla... Veure