Ingredients
300 g de mozzarella ratllada
200 g de formatge parmesà
Alfàbrega fresca
Oli d'oliva verge extra
Elaboració
1. Netegem i tallem les albergínies en talls longitudinals de mig centímetre aproximadament. Els posem en aigua salada freda amb un pes al damunt per treure'ls-hi l'amargor.
2. Mentrestant, comencem a preparar la salsa. Posem una paella a foc mitjà amb un raig generós d'oli d'oliva on sofregirem a poc a poc la ceba tendre i el gra d'all picats.
3. Paral·lelament comencem a coure els talls d'albergínia ben secs i escorreguts en una paella amb un bon raig d'oli a foc mitjà un parell de minuts per cara. Els reservem amb paper absorbent.
4. Tornem al sofregit... quan la ceba estigui transparent tirant a daurada apugem el foc i afegim la salsa pomodoro. Salpebrem i afegim una culleradeta de sucre perquè ens ajudi a matar l'amargor del tomàquet.
5. Ho deixem coure remenant de tant en tant (uns 15 a 20 minuts). Quan tinguem la salsa cuita i ens hagi reduït afegim les fulles d'alfàbrega fresca, apaguem el foc i tapem.
6. En una safata apta pel forn, hi posem una base de la salsa de tomàquet, seguida d'una capa d'albergínies una al costat de l'altre una mica encavalcades fins a cobrir la superfície, una capa de mozzarella, una capa de salsa de tomàquet, i repetim fins a tenir 3 pisos.
7. Acabem ratllant parmesà de manera generosa per sobre que cobreixi tota la superfície.
8. Posem la safata al forn a 180 °C durant 15-20 minuts. La deixem reposar i la servim tèbia.
Bon profit!
Una recepta de: cuinetes.bloks.cat