ENVIAMENT GRATUÏT PER COMPRES SUPERIORS A 55€
(CODI: ACASAGRATIS) (*) Només Barcelona i Àrea Metropolitana
INFORMACIÓ I COMANDES: 931 890 430 / 667 433 159 De 09:00 a 20:00
El meu compte
Mantenir iniciada la sessió
Has oblidat la contrasenya?
Encara no estas registrat?
Receptes fetes amb fruita i verdura 100% ecològica

Calamars amb calçots confitats i romesco de codony

Calamars amb calçots confitats i romesco de codony
  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp

 

Ingredients

400 g de calamars nets
8 calçots
Oli
Sal
Pebre
All
Pel romesco:
36 ametlles, 36 avellanes, 3 nyores, 5 tomàquets madurs, 2 caps d’alls escalivats, 1 codony, 2 rodanxes de pa, una mica de julivert, oli vinagre, sal i pebre.

 

Elaboració

Comencem preparant el romesco.
Posem les nyores en aigua tèbia per hidratar, els tomàquets al forn a escalivar i pelem els fruits secs.
Coem el codony pelat i tallat a daus en una olla ben tapada amb aproximadament mig got d’aigua, fins que ens quedi tou.
Barregem en un got triturador tots els productes del romesco amb el pa, el julivert i la nyora (tot fregit).
Hi afegim oli, vinagre, sal i triturem fins aconseguir una pasta fina. Un cop la tinguem, hi afegim el codony i triturem una mica més.
D’altra banda posem l’oli al foc amb l’all i, un cop ben calent, incorporem els calçots nets i tallats.
Deixem coure uns 15 minuts a foc molt suau.
En una paella fem els calamars, incorporem una mica d’oli directament al producte, i cuinem suaument ambdues cares. Salem al final de la cocció.
Muntem el plat com mostra la foto.
Podem calentar el plat al forn en una safata a 200ºC 3 minuts, posant la salsa per sobre un cop escalfat.
Bon profit!

Més informació a www.bernatmartinez.com