Calamars amb calçots confitats i romesco de codony
Ingredients
400 g de calamars nets
8 calçots
Oli
Sal
Pebre
All
Pel romesco:
36 ametlles, 36 avellanes, 3 nyores, 5 tomàquets madurs, 2 caps dalls escalivats, 1 codony, 2 rodanxes de pa, una mica de julivert, oli vinagre, sal i pebre.
Elaboració
Comencem preparant el romesco.
Posem les nyores en aigua tèbia per hidratar, els tomàquets al forn a escalivar i pelem els fruits secs.
Coem el codony pelat i tallat a daus en una olla ben tapada amb aproximadament mig got daigua, fins que ens quedi tou.
Barregem en un got triturador tots els productes del romesco amb el pa, el julivert i la nyora (tot fregit).
Hi afegim oli, vinagre, sal i triturem fins aconseguir una pasta fina. Un cop la tinguem, hi afegim el codony i triturem una mica més.
Daltra banda posem loli al foc amb lall i, un cop ben calent, incorporem els calçots nets i tallats.
Deixem coure uns 15 minuts a foc molt suau.
En una paella fem els calamars, incorporem una mica doli directament al producte, i cuinem suaument ambdues cares. Salem al final de la cocció.
Muntem el plat com mostra la foto.
Podem calentar el plat al forn en una safata a 200ºC 3 minuts, posant la salsa per sobre un cop escalfat.
Bon profit!
Més informació a www.bernatmartinez.com