ENVIAMENT GRATUÏT PER COMPRES SUPERIORS A 55€
(CODI: ACASAGRATIS) (*) Només Barcelona i Àrea Metropolitana
INFORMACIÓ I COMANDES: 931 890 430 / 667 433 159 De 09:00 a 20:00
El meu compte
Mantenir iniciada la sessió
Has oblidat la contrasenya?
Encara no estas registrat?
Receptes fetes amb fruita i verdura 100% ecològica

Crema de verdures amb envolcalls de brick

Crema de verdures amb envolcalls de brick
  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp

 

Ingredients

Ingredients per la crema de verdures, per 6 persones:
Tronc del brocoli
Tronc de la col
Un manat de bledes d'uns 200 grams
La part verda dels porros
2 patates vermelles
1 ceba
Aigua
Sal i oli
Festucs trinxats i sèsam torrat


Ingredients pels envolcalls de brick:
3 porros (la part blanca)
Formatge ratllat
pasta brick o filo
Farigola seca
Oli i sal

 

Elaboració

Elaboració de la crema de verdures tradicional:
Netejar i trossejar les verdures, i les posem dins una olla.
Afegim aigua fins que les verdures quedin totalment cobertes.
Hi tirem una culleradeta de sal i ho deixem coure durant uns 30 minuts.
Acabada la cocció, hi afegim un bon raig d'oli d'oliva i ho triturem. (Jo a vegades abans d'afegir l'oli retiro una part de l'aigua per controlar si vull la crema més espesa o líquida. Si queda massa espessa sempre s'hi pot afegir una mica de brou o aigua).
Servir en un bol espolvorejant pel damunt una mica de festucs trinxats i sèsam torrat. Si no tens problemes de sobrepes també hi queda molt bé un raig d'oli aromatitzat.

Elaboració de la crema amb thermomix:
Afegir al vas la ceba i el porro nets i trossejats a una mida uniforme.
Afegir 30 gr d'oli i trinxar: 5 segons a velocitat 5. Baixar les restes de les parets cap a la base del vas.
Coure: 7 minuts+temperatura varoma+velocitat 1
Netejar i trossejar uniformement el resta de les verdures i afegir al vas. Cobrir totalment d'aigua i una culleradeta de sal.
Coure: 25 minuts+ temperatura varoma+velocitat 2.
Parar la thermomix i quant arribi a marcar una temperatura de 80º triturar 10 segons a velocitat 5. Si t'agrada més homogeni augmentar temps i velocitat. Si t'agrada més clar afegir aigua.
Servir en un bol espolvorejant pel damunt una mica de festucs trinxats i sèsam torrat (si no tens problemes de sobrepes també hi queda molt bé un raig d'oli aromatitzat) i els envolcalls de brick.

Elaboració dels envolcalls:
Posar oli en una paella i quant estigui calent afegir el porro tallat a fines rodanxes.
Un cop el porro estigui daurat el retirem de la paella i el deixem en un plat amb paper absorvent. Salar al gust.
Tallar triangles de la pasta brick o filo al mateix moment de montar el plat, ja que sino s'asseca la massa i deix de ser moldejable.
Omplir el centre de cada triangle de brick amb una mica de porro, una mica de formatge i espolvorejar una mica de farigola.
Envolcallar i fregir en la mateixa paella on hem cuit els porros, o bé si ho vols menys calòric els pots coure al forn: 7 minuts a 180º.

 

Trobaràs la recepta a Gourmenderies.