Ingredients
350 g de mongetes tendres
5 patates mitjanes
½ got de llet descremada
1 cullerada petita de pebre dolç
2 cullerades de mantega
Oli d'oliva
Pebre
Sal
Elaboració
1. Rentar les mongetes i tallar les puntes.
2. Tallar les mongetes en 3-4 trossos i coure-les al vapor durant 8 minuts.
3. Pela les patates, trosseja-les i coure-les en una cassola amb aigua bullent amb un polsim de salt durant 12 minuts.
4. Escorre les patates i aixafa-les amb una forquilla juntament amb la llet, el pebre i la mantega fins a obtenir un puré. Salpebrar.
5. Utilitzar un cercle d'alumini per muntar el plat si el tenim. Posar el cercle al centre del plat i omplir el fons amb les mongetes tendres, salpebrar i amanir amb una mica d'oli. Cobrir les mongetes amb el puré i gratinar* al forn durant 10 minuts.
6. Bon profit!
*Truc: quedarà encara més gustós i original si poseu una mica de formatge ratllat just abans de gratinar.
Una recepta de lecturas.com