Ingredients
(Per a 6 persones)
1 tassa d'anacards crus, en remull durant 2-4 hores, esbandits i escorreguts
3 tasses d'aigua per cuinar les làmines de lasanya
2 culleradetes de suc de llimona fresc
3 grans d'all
3 cullerades d'oli d'oliva
1 cullerada de romaní fresc picat
1 ceba mitjana a juliana
500 g de xampinyons tallats a rodanxes
1 manat de col Kale, rentada i amb les fulles picades
Sal i pebre
Elaboració
1. Preescalfar el forn a 180º C.
2. Preparar les làmines de lasanya segons les instruccions del paquet, reservar 3 tasses de líquid de cocció.
3. Per fer la salsa, col·locar els anacards crus i 1 tassa d'aigua en una batedora o processador d'aliments i triturar fins a obtenir una salsa suau. Afegir més aigua si convé, fins que la salsa tingui una textura cremosa. Afegir el suc de llimona, els alls, les 2 cullerades d'oli d'oliva i el romaní. Tornar a triturar fins que quedi una salsa suau. Condimentar amb sal i pebre al gust.
4. Escalfar 1 cullerada d'oli d'oliva en una paella gran a foc mitjà-alt. Afegir la ceba tallada a juliana i cuinar fins que estigui tendre, uns 5 minuts aproximadament, remenar de tant en tant. Afegir els bolets tallats a làmines i cuinar fins que s’evapori el líquid i els bolets comencin a daurar-se, uns 8 minuts aproximadament. Afegir la col Kale picada i continuar coent durant uns 2 minuts més aproximadament. Retirar del foc.
5. Agafar un motlle o safata per a forn, untar-lo amb una mica d’oli i posar-hi ½ de tassa de la salsa d’anacards.
6. Col·locar 4 làmines de lasanya i afegir la barreja de xampinyons i col per sobre. Afegir una mica més de salsa d’anacard i fer una segona capa amb 4 làmines de lasanya més i la barreja de xampinyons i col; afegir més salsa d’anacard i cobrir amb una última capa de làmines de lasanya. Afegir la salsa d’anacards restant per sobre.
7. Cobrir la safata o motlle amb paper d’alumini i coure al forn durant 35-40 minuts a 180º C.
8. Deixar reposar la lasanya 5 minuts i ja la podrem servir.
Bon profit!
Una recepta de: ohmyveggies.com