ENVIAMENT GRATUÏT PER COMPRES SUPERIORS A 55€
(CODI: ACASAGRATIS) (*) Només Barcelona i Àrea Metropolitana
INFORMACIÓ I COMANDES: 931 890 430 / 667 433 159 De 09:00 a 20:00
El meu compte
Mantenir iniciada la sessió
Has oblidat la contrasenya?
Encara no estas registrat?
Receptes fetes amb fruita i verdura 100% ecològica

Hortet de musclos al forn

Hortet de musclos al forn
  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp

 

Ingredients

1 quilo i mig de musclos de roca
Oli vegetal (preferiblement de cacahuet)
3 cebes tendres
3 carbassons
mig pebrot vermell i verd
formatge emmental
farina
sal i pebre

 

Elaboració

Obrim 1 quilo i mig de musclos al vapor.
Un cop freds els obrim i buidem la carn del mol•lusc. Colem i guardem l'aigua del musclo.
Reservem una cinquantena de valves. Preferiblement les grans, netes i boniques.
Paral•lelament haurem fregit a foc alt i poca estona, preferiblement amb wok i oli vegetal, les següents verdures tallades a daus. 3 cebes tendres, mig pebrot vermell, mig pebrot verd i 3 carbassons. Cal que quedin amb textura rígida(al dente).
Trossegem el musclo i el barregem amb les verdures fregides i una cullerada de salsa de tomàquet. Ho posem en una paella fonda. Amb aquest conjunt, l'aigua del musclos i un parell de cullerades de farina, posem la paella fonda al foc i ho treballem fins assolir una massa compacta (estil croqueta; la diferència seria que la carn de la croqueta la lligaríem amb llet-beixamel, i en aquest cas la carn del musclo i les verduretes amb fumet-velouté). Salpebrem al gust.
Amb la massa farcirem les closques reservades (n'omplireu entre 35 i 50). Els disposem en una safata de forn. Hi escampem formatge pel damunt i els posem al forn 10’ a mitja temperatura.

L'apunt Gastronòmic de l'Eugeni Rius:
Si ho preferiu una vegada muntats els arrebosseu amb ou i farina de galeta. Prescindiu llavors del formatge.
Es fregeixen amb oli d'oliva, cacahuet o girasol, i a taula. Possiblement són menys saludables, però també són molt bons.

www.penyacalipo.com