Ingredients
2 cm de gingebre fresc ecològic
1 cullerada d’orenga
Oli de coco
5 tasses d’aigua
Elaboració
1. Escalfa el forn a 190 ºC. Posa paper per a forn en una safata de forn i posa-hi la carbassa tallada a trossos amb un bon raig d’oli d’oliva. Deixa al forn durant 1 h o fins que estigui tendre. Un cop cuita la deixem refredar.
2. En una olla gran, escalfem una cullerada d’oli d’oliva i una cullerada d’oli de coco a foc mitjà. Afegim el porro tallat a rodanxes i l’orenga. Saltem fins que els porros estiguin tendres; afegim el gra d’all picat, saltem, i afegim el fonoll sense cor i tallat a rodanxes (revervem alguens fulles per decorar) i el gingebre pelat i picat. Cuinem durant 5 minuts o fins que el fonoll estigui tendre.
3. Afegim la carbassa a l’olla, juntament amb l’aigua i sal al gust. Apugem al foc fins que comenci a bullir i deixem que es vagi coent durant 30 minuts aproximadament.
4. Un cop cuit, triturem tot i servim en bols individuals amb un mica d’oli de coco (el podem escalfar una mica perquè tingui una textura més liquida), les fulles de fonoll i les llavors que més ens agradin.
Bon profit!
Una recepta de: dollyandoatmeal.com