ENVIAMENT GRATUÏT PER COMPRES SUPERIORS A 55€
(CODI: ACASAGRATIS) (*) Només Barcelona i Àrea Metropolitana
INFORMACIÓ I COMANDES: 931 890 430 / 667 433 159 De 09:00 a 20:00
El meu compte
Mantenir iniciada la sessió
Has oblidat la contrasenya?
Encara no estas registrat?
Receptes fetes amb fruita i verdura 100% ecològica

Calçots en tempura sobre un llit de trinxat de col amb botifarró, ceps i pernil ibèric

Calçots en tempura sobre un llit de trinxat de col amb botifarró, ceps i pernil ibèric
  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp

 

Ingredients

12 calçots
1 col
1 botifarró
1 troç de pernil
200 g de ceps

Per la tempura:
½ l Aigua
300 g de farina
Oli
Sal
Pebre

Per la melmelada:
½ kg de tomàquets madurs
300 g de sucre

 

Elaboració

Pelem els calçots fins que quedi una capa blanca i els tallem en 2 o 3 trossos segons les seves dimensions.
Seguidament els posem a escaldar en aigua bullint 3 o 4 minuts, i els resevem.
Per fer el trinxat, bullim unes quantes fulles de col en la mateixa aigua que els calçots. 5 minuts a foc viu, després les escorrim i les reservem.
En una paella saltem el desmigat del botifarró, el pernil ibèric i els ceps, fins que quedi una massa melosa i cremosa.
Per fer la tempura posem en un bol aigua, farina i oli. Amb una espàtula ho removem tot fins que no quedi cap grumoll i rectifiquem de sal i pebre.
Quan tenim la tempura llesta passem els calçots per farina i els introduïm a la tempura.
Amb unes pinces els escorrim una mica de l’'accés de tempura i els fregim a 180º fins que quedin una mica dorats i cruixents. Els reservem en una safata amb paper absorbent.
Per la melmelada, triturem els tomàquets prèviament pelats fins que quedi una salsa ben fina. Després agafem una cassoleta, afegim el tomàquet i el sucre i, a foc lent, deixem que bulli i redueixi fins aconseguir una textura caramelosa. Ho reservem a la nevera.
Per muntar el plat fem un llit de trinxat al fons del plat, a sobre hi afegim els calçots en tempura i decorem amb una melmelada de tomàquet i caramel de Mòdena.
Bon profit!