Ingredients
150g de torró de Xixona
75 g de nata per a muntar
50 g de sucre
1 beina de vainilla
1 tira de canyella
Aigua
Elaboració
1. Posar el torró a trossets dins d’un cassó. Afegir la llet, la nata per muntar i la polpa extreta d’una beina de vainilla. Ho portem a ebullició i ho triturem.
2. Afegir una tira de pell de llimona i la tira de canyella. Tapar i deixar reposar 20 minuts fora de foc.
3. Mentrestant, en un pot, posar el sucre amb una mica del suc de mitja llimona. Ho posem al foc i quan arrenqui el bull, hi afegim una mica d’aigua i ho deixem al foc fins que es faci el caramel.
4. Omplir el fons dels motllos per a flams amb el caramel. Ho posem al congelador uns 30 minuts.
5. Mentrestant, separar les clares dels rovells en 2 bols diferents. Reservar una de les clares a part (no la necessitarem). Batre les clares per un costat, i amb l’ajuda de les varetes de la batedora blanquejar els rovells.
6. Afegir la barreja de la llet a les clares passant-la per un colador. Barrejar. I afegir els rovells. Barrejar fins que quedi ben homogeni.
7. Afegir la barreja als motlles per a flams. Posar aigua en una olla amb un drap el fons perquè no se’ns moguin els motlles. Posar els motlles. Assegurar-nos que l’aigua arriba gairebé a dalt de tot del motlle. Coure durant 1 hora a foc baix (sense bullir) aproximadament al bany Maria sense tapar.
8. Deixar refredar. Desemmotllar abans de servir.
Bon profit!