Ingredients
4 carbassons mitjans
1 ceba i 1 porro
200 g de xampinyons frescos
50 g de pernil serrà
1 ou
2 cullerades d'oli d'oliva
nou moscada, julivert, pebre i sal
1 cullerada sopera de formatge ratllat parmesà
Elaboració
En primer lloc , bulliu l'ou.
Netegeu, trossegeu i piqueu els xampinyons, la ceba i el porro. Reserveu-ho.
Netegeu els carbassons, talleu-los en tres trossos iguals i poseu-los a bullir durant 5 o 7 minuts. És convenient que quedin forts i sencers. Deixeu-los refredar i buideu-los, deixant-hi una cavitat per al farcit. Reserveu el carbassó extret.
En una paella amb oli, salteu a foc lent la ceba, el porro i els xampinyons; als 5 minuts, afegiu-hi el pernil ben picat, una mica de julivert i deixeu-ho coure uns minuts més.
Assaoneu-ho amb sal, pebre i la nou moscada .
Afegiu-hi la resta del carbassó reservat i l'ou dur, molt picat. Barregeu-ho bé i farciu els troncs de carbassó amb la barreja saltada.
Afegiu-hi pel damunt el formatge ratllat i poseu-ho al forn uns 10 minuts.
Serviu en cada plat 3 trossos de carbassó en posició vertical i guarniu-ho amb pastanaga ratllada i mescla d'enciams.