ENVIAMENT GRATUÏT PER COMPRES SUPERIORS A 55€
(CODI: ACASAGRATIS) (*) Només Barcelona i Àrea Metropolitana
INFORMACIÓ I COMANDES: 931 890 430 / 667 433 159 De 09:00 a 20:00
El meu compte
Mantenir iniciada la sessió
Has oblidat la contrasenya?
Encara no estas registrat?
Receptes fetes amb fruita i verdura 100% ecològica

Xató

Xató
  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp

 

Ingredients

(Per a 4 persones)

100 g - Ametlles torrades
60 g - Avellanes torrades
2 peces - Seitons (per a la salsa)
2 peces - Grans d'all
4 peces - Nyora escaldada
1/2 peça - Bitxo (optatiu)
2 o 3 llesques - Pa fregit o torrat
Oli d’oliva extra verge
Sal
Vinagre
2 peces - Escarola
2 peces - Seitons (pel plat)
100 g - Tonyina salada
100 g - Bacallà salat i esqueixat
100 g - Olives arbequines

 

 

Elaboració

1. En un morter es trinxen a mà les ametlles, les avellanes, els seitons dessalats, els grans d'all, la polpa de les nyores, el bitxo (optatiu), les llesques de pa fregit (es poden remullar amb el vinagre o posar el vinagre a part), el vinagre i la sal, i es va lligant amb l'oli d'oliva.

2. Es netegen, es remullen i es trossegen les escaroles. Dessalarem els seitons, la tonyina salada i el bacallà (aquests dos darrers els esqueixarem), i els afegirem al recipient juntament amb l'escarola. Hi abocarem les olives i finalment la salsa ben lligada. 

3. Ho barrejarem tot bé perquè tots els ingredients quedin impregnats de la salsa i omplirem els plats mirant que hi hagi de tot fent com un castell d'escarola.

Bon profit!!

Una recepta de gastroteca.cat