Ingredients
(Per a 4 persones)
100 g - Ametlles torrades
60 g - Avellanes torrades
2 peces - Seitons (per a la salsa)
2 peces - Grans d'all
4 peces - Nyora escaldada
1/2 peça - Bitxo (optatiu)
2 o 3 llesques - Pa fregit o torrat
Oli d’oliva extra verge
Sal
Vinagre
2 peces - Escarola
2 peces - Seitons (pel plat)
100 g - Tonyina salada
100 g - Bacallà salat i esqueixat
100 g - Olives arbequines
Elaboració
1. En un morter es trinxen a mà les ametlles, les avellanes, els seitons dessalats, els grans d'all, la polpa de les nyores, el bitxo (optatiu), les llesques de pa fregit (es poden remullar amb el vinagre o posar el vinagre a part), el vinagre i la sal, i es va lligant amb l'oli d'oliva.
2. Es netegen, es remullen i es trossegen les escaroles. Dessalarem els seitons, la tonyina salada i el bacallà (aquests dos darrers els esqueixarem), i els afegirem al recipient juntament amb l'escarola. Hi abocarem les olives i finalment la salsa ben lligada.
3. Ho barrejarem tot bé perquè tots els ingredients quedin impregnats de la salsa i omplirem els plats mirant que hi hagi de tot fent com un castell d'escarola.
Bon profit!!
Una recepta de gastroteca.cat