Ingredients
500 g de carbassa
200 g de moniato
1 ceba petita
1l d’aigua
Oli d’oliva verge extra
Sal i pebre
1 ou (per persona)
100 g de pernil salat
Sèsam torrat (opcional)
Elaboració
1. Netegem, pelem i trossegem la carbassa. Reservem.
2. Pelem, netegem i tallem a quadradets mitjans la ceba petita.
3. Posem una olla a foc mitjà amb un bon raig d’oli i posem a sofregir la ceba. Remenem de tant en tant perquè no se’ns cremi. Quan la tenim mig enrossida afegim a l’olla els daus de carbassa.
4. A continuació afegim l’aigua (que cobreixi la carbassa) i ho deixem que bulli aproximadament 20 minuts (o fins que les verdures siguin ben tendres, dependrà de la mida que les hàgim tallat).
5. Un cop cuita apaguem el foc i fora del foc afegim la polpa del moniato fet al forn, salpebrem i batem amb el túrmix fins que ens quedi una textura ben cremosa.
6. Per acompanyar la crema farem un ou poxé: En un cassó posem a escalfar aigua amb sal. Un cop ben calenta i sense que arribi a bullir la remenem perquè formi un remolí. Trenquem l’ou en un bol petit i amb compte l’aboquem dins l’aigua, que estarà en moviment, per potxar-lo. Quan està cuit (només la clara, el rovell ha de quedar líquid) el retirem amb l’escumadora i el dipositem sobre de paper absorbent.
7. Servim la crema tèbia amb l’ou poxé al centre i uns fils de pernil salat damunt. Podem empolsinar una mica de sèsam torrat damunt la crema.
Una recepta de cuinetes.bloks.cat