ENVIAMENT GRATUÏT PER COMPRES SUPERIORS A 55€
(CODI: ACASAGRATIS) (*) Només Barcelona i Àrea Metropolitana
INFORMACIÓ I COMANDES: 931 890 430 / 667 433 159 De 09:00 a 20:00
El meu compte
Mantenir iniciada la sessió
Has oblidat la contrasenya?
Encara no estas registrat?
Receptes fetes amb fruita i verdura 100% ecològica

Mosaic de gambes i romesco

Mosaic de gambes i romesco
  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp

 

Ingredients

De 4 a 8 gambes per persona, en funció de la mida
Salsa romesco
llimona-llima
Julivert

 

Elaboració

Pelarem la gamba crua, i reservem la cua.
Les partirem per la meitat en dues porcions simètriques. Les aplanem amb ajuda del mateix ganivet.
Les ruixarem amb unes gotes de llimona o llima, i les deixem reposar només 5 minuts (depenent del nivell de sabor que us agradi, podeu prescindir del cítric, o al contrari, deixar-les més estona).
Al fons del plat o safata en què voleu portar l'apat a taula, hi poseu una finíssima capa de romesco (ho podeu fer amb un pinzell...).
Col·loqueu estratègicament el damunt les gambes de manera ben curiosa i espaiada.
Decoreu el plat amb julivert esmicolat. Bon profit.

L'apunt Gastronòmic de l'Eugeni Rius:
 
És un plat més que pot donar sortida als romescos que podem elaborar amb les verdures de temporada.
Per allò de no fer servir la paraula carpaccio, i ni tant sols traduir-la com laminat, he batejat aquest i altres plats que tenen aquest bonic aspecte i factura, amb el nom de mosaic. En dates vinents, aportaré més mosaics al receptari.

La Penya Calipo