Ingredients
500 g de préssecs ecològics
Xarop d'atzavara al gust
2 cullerades de suc de llimona eco
Elaboració
1. Pelar els préssecs i tallar-los a daus petits.
2. En un recipient mitjà, bullir el préssec, el xarop d'atzavara al gust i el suc de llimona.
3. Cuinar a foc lent, remenant ocasionalment fins que s'hagi reduït molt i els préssecs es tornin translúcids. (aproximadament 1 h).
4. Comprovar la consistència de la melmelada posant la punta d'una cullera de metall a l'olla, si surt neta, coure una mica més.
5. Omplir els pots de vidre, nets i bullits prèviament, amb la melmelada i tapar.
Si els gastarem al llarg de la setmana posar-los de cap per avall fins que es refredin.
Si el que volem és fer la conserva seguir les següents instruccions:
- Esterilitza els pots i les tapes, bullint-les durant 15 minuts. Assecar bé.
- Posar la melmelada dins del pot de vidre i omplir fins a deixar 1 cm de la tapa.
- Tancar bé el pot i posar-los en una olla plena d'aigua, fins que els pots quedin totalment coberts.
- Bullir durant 20 minuts.
- Retirar del foc i deixar que es refredi.
- Un cop l'aigua estigui freda, treure el pot i guardar.
Bon profit!