Ingredients
4 llesques de pa de motlle
Botifarra de pagès amb pebre
2 cebes
8 xampinyons
8 espàrrecs de marge
Pel romesco:
1 Ceba
6 grans d'all
4 nyores
250 g davellanes
8 llesques de pa
Oli
Sal
Pebre
Essència de pebre vermell dolç
Aigua
Elaboració
Comencem preparant el romesco. En primer lloc posem la ceba trossejada a sofregir en una cassola. Mentrestant afegim a la fregidora els grans dall, les nyores prèviament netes i el pa fins que quedi ben torrat.
Un cop la ceba estigui ben dorada la deixem refredar en un nou recipient (on lligarem la salsa).
Incorporem al recipient els alls, el pa, les nyores i les avellanes. Ho triturem mentre incorporem lessència de pebre, laigua, loli, el vinagre i la sal (al nostre gust). Hem daconseguir una salsa lligada i cremosa, no massa espessa.
A part, tallem el pa de motlle en llesques i ho torrem al forn o la torradora.
Cuinem la llonganissa a la brasa, en trossets de 15 cm cadascun, poc feta però no crua.
Per confitar les cebes, les laminem i en una paella amb una mica doli la confitem a foc lent fins que quedi melosa.
Per muntar la torrada primer posem una capa de ceba confitada, a sobre lespàrrec prèviament escaldat i els xampinyons a la brasa. Després incorporem la llongonissa, una capa generosa de romesco i finament ho gratinem al forn durant 5 minuts a 180º.
Acabem el plat decorant amb una mica doli verge doliva i unes llàgrimes de caramel de Mòdena.