Ingredients
(per a 4 persones)
2 grans d’all
500 ml de caldo de verdures o de pollastre
Sal i pebre
Elaboració
1. Talla els porros i els alls a làmines.
2. Posa un raig d'oli d'oliva en una olla i afegeix els alls, quan estiguin una mica daurats, afegeix el porro. Cou a foc mitjà fins que estigui tot daurat.
3. Mentrestant, renta les carxofes i treu les fulles més dures exteriors, talla també la punta per quedar-nos amb la part més tendra de la carxofa, que posarem en un bol amb aigua i llimona perquè no s'oxidi.
4. Talla les carxofes a quarts i afegir-les a l'olla. Cou-les amb el porro i l'all durant 5 minuts.
5. Afegeix el caldo de verdures o de pollastre i afegeix sal i pebre al gust si cal. Cou durant 25 minuts.
6. Un cop estiguin cuites triturem i passem per un colador per eliminar tots els filets. Us podeu ajudar amb una cullera.
7. I ja podrem servir.
Opcional: Coure unes làmines de carxofa o uns daus de pernil salat a la paella amb un raig d'oli i posar a sobre per decorar.
Bon profit!
Foto de: lacuinadelolga.blogspot.com