Ingredients
1/2 tassa de festucs triturats
1 tassa d’anacards
1/4 culleradeta de pebre
2 cullerades soperes de suc de llima
1 cullerada de vinagre blanc
2 cullerades d'aigua
1 branca de romaní trencat en trossos
1 branca de farigola trencada a trossos
Elaboració
1. Poseu els anacards en remull tota la nit amb aigua suficient per cobrir-los a la nevera.
2.L’endemà, escórrer l’aigua i afegir els anacards en un pot per triturar. Afegir-hi també la sal, el pebre, el suc de la llima, el vinagre blanc, el vi blanc, els grans d’all i 2 cullerades d’aigua. Triturar bé fins que quedi cremós.
3. Afegir el romaní i la farigola a trossos i tastar la bomba de formatge. Rectificar de sal si cal.
4. Posar la bola de formatge vegà en un drap o fins i tot mocador molt fi, l’emboliquem i el posem sobre un colador en un bol. El deixem a la nevera durant la nit perquè tregui l’excés d’aigua. L’endemà, treure la bola de formatge del drap. Hi ha d’haver una mica de líquid escorregut i el formatge ha de ser més ferm.
5. Allisem les bores del formatge i col·loquem els festucs triturats en un plat. Fem rodar el formatge per sobre fins que tot l’exterior quedi cobert.
6. Serviu-lo juntament amb raïm i crackers de blat sarraí!
Bon profit!