Segons el temps i les possibilitats del moment coeu o feu servir cigrons també en conserva.
Si voleu fer un plat vegetarià, amb la barreja dels cigrons i la samfaina ja tindreu el plat fet... Veure
1. Primer rentarem bé les fulles de la col kale i l'anirem trossejant, separant i rebutjant tots els nervis una mica durs de les fulles, amb les mans.
2. Quan ho tinguem, afegirem el suc de llimona i 1 cullerada de la veganesa i li farem un massatge amb les mans per suavitzar la col kale i anar barrejant-ho tot... Veure
Rentar i picar la pastanaga, l’api, els grans d’all, l’alfàbrega, el julivert i mitja ceba.
Rentar les bledes, escórrer-les bé i tallar-les a tiretes fines... Veure
Escalfar lleugerament els cigrons amb el líquid de cocció. Escórrer i reservar una mica de líquid de cocció.
Afegir-hi la resta d'ingredients i fer-ho puré, fins a aconseguir la consistència de paté, si cal, afegint una mica del líquid reservat... Veure
En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota.
Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons.
Al cap d’una altra hora afegiu-hi les verdures menys les patates... Veure
1. En una paella a part amb una mica d’oli, coem la ceba, l’all i el pebrot, tallat petit prèviament. Fins que quedin ben cuits.
2. Triturem els cigrons ben escorreguts amb una mica de sal, pebre i oli, fins a aconseguir una massa homogènia... Veure
1. Talla el carbassó per la meitat i tallar-lo a tires amb l’ajuda de l’spiromat.
2. Col·locar les tires de carbassó en un bol gran.
3. Afegir la ceba tallada a juliana, el pot de cigrons, el formatge feta, olives al gust i els tomàquets cherry tallats per la meitat... Veure
1. Amb l'ajuda d'una batedora, triturar els cigrons i posar-los en un bol.
2. Picar les cebes tendres, els alls, el julivert, el coriandre i barrejar-los amb les espècies mòltes... Veure
1. Escalfar el forn a 200 ºC
2. Tallar les verdures (bròcoli, coliflor, ravenets) i col·locar-los en una safata per forn amb paper de forn juntament amb els cigrons. Poseu-hi un raig d’oli per sobre i sal (opcional)... Veure
1. Rentar els cigrons i escorre’ls bé. Posar en un bol gran d’amanida.
2. Tallar el pebrot a daus, el cogombre i els ravenets a rodanxes fines, la mozzarella, els tomàquets xerri per la meitat i la ceba tendra a juliana ben fina... Veure
1. Posem tots els ingredients en una batedora, excepte l’oli d’oliva, i triturem durant 1 minut o fins que quedi una massa homogènia.
2. Afegim l’oli d’oliva verge extra i tornem a triturar 3-4 minuts... Veure
1. Preescalfem el forn a 190 ºC.
2. Mentrestant, rentem i escorrem els cigrons.
3. Rentem i pelem les pastanagues i les ratllem juntament amb el mig carbassó.
4. Posem tots els ingredients en un bol i els triturem amb l’ajuda d’una batedora o robot de cuina fins a obtenir una massa homogènia... Veure
Escalfem el forn a 200 °C. Posar els moniatos, les cebes i el bròcoli en una safata de forn amb paper de forn. Posar oli per sobre i sal i pebre al bròcoli i coure durant 10 minuts... Veure
Coem i refredem la pasta
Col·loquem la pasta en un bol gran i hia fegim el tomàquet, el pebrot, el blat de moro i el formatge feta.
Amb una cullera baregem bé... Veure
1·Rentar, pelar i tallar la ceba, el porro i les pastanagues.
2· En una cassola, sofregir el porro i la ceba amb oli d’oliva verge.
3· Quan comencis a veure color, afegeix les altres verdures i els cigrons... Veure