Amanida de bacó amb poma caramelitzada i làmines de maduixa
Ingredients
1 enciam lollo rosso
1 escarola
2 pomes Fuji
4 maduixes
8 làmines de bacó fumat
4 carxofes
Per a la vinagreta de taronja:
1 taronja
vinagre de Mòdena
oli
sal
pebre
Elaboració
Netegem lenciam i lescarola i reservem les fulles més maques. També pelem les pomes i les tallem a dauets.
Desfem una mica de sucre en una paella i, un cop agafi un to marronet, incorporem els daus de poma i una mica de vi negre, i deixem que redueixi fins que quedi la poma tova i caramelitzada.
Cuinem les làmines de bacó a la brasa i les reservem. També tallem les maduixes a làmines i les reservem.
Netegem les carxofes i les tallem també a làmines. Les saltem en una paella amb una mica doli, sal i pebre.
Per a fer la vinagreta, pelem la toronja i la triturem en un recipient juntament amb loli, el vinagre, la sal i el pebre, al vostre gust.
Per muntar el plat feu servir la vostra imaginació i creativitat, o inspireu-vos en la foto :) Bon profit!