ENVIAMENT GRATUÏT PER COMPRES SUPERIORS A 55€
(CODI: ACASAGRATIS) (*) Només Barcelona i Àrea Metropolitana
INFORMACIÓ I COMANDES: 931 890 430 / 667 433 159 De 09:00 a 20:00
El meu compte
Mantenir iniciada la sessió
Has oblidat la contrasenya?
Encara no estas registrat?
Receptes fetes amb fruita i verdura 100% ecològica

Hummus de pastanaga amb crackers de llavors

Hummus de pastanaga amb crackers de llavors
  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp

 

Ingredients

Per l'hummus:
pastanagues mitjanes
3 dents d'all
Pebre vermell
Oli d'oliva
400 g de cigrons esbandits amb aigua freda i escorreguts
1 cullerada de tahina
Suc de ½ llimona
Sal
Aigua (50 ml aprox.)
Llavors de carbassa per decorar (opcional)

Pels crackers de llavors:
100 g flocs de civada
50 g de quinoa
50 g de llavors de gira-sol
50 g de llavors de carbassa
50 g de sèsam
1/2 cullerada d'orenga
1/2 culleradeta de sal
1/4 cullerada de pebre negre
50 ml d'oli d'oliva
120 ml d'aigua tèbia

 

Elaboració

Per fer els crackers de llavors:

1. Preescalfeu el forn a 180 °C a dalt i a baix amb ventilador.

2. Poseu la quinoa en una paella i torreu a foc mitjà fins que estigui daurada. Uns 5 minuts aproximadament. Deixeu refredar lleugerament.

3. Afegiu els flocs de civada, les llavors, l'orenga la sal i el pebre en un bol gran i barregeu-los bé.

4. Afegiu l'oli i l'aigua i torneu a barrejar.

5. En una safata per forn, col·loqueu paper per forn i esteneu la barreja de manera uniforme. Ha de quedar una capa fina.

6. Amb un ganivet dividir la barreja del forn amb 16 peces.

7. Coure durant 30-35 minuts fins que els crackers tinguin un color daurat.

8. Deixar-los refredar. Un cop freds trencar-los amb cura.

* Si no els consumim seguidament. Guardar-los en un recipient hermètic per evitar que s'estovin.

Per fer l'hummus de pastanaga: 

1. Pelar i tallar les pastanagues.

2. Posar-les en una safata de forn amb les dents d'all. Afegir un raig d'oli i el pebre vermell per sobre. Coure a 30 minuts a 180 °C o fins que les pastanagues estiguin cuites. Deixar-les refredar. Pelar les dents d'all.

3. Afegir les pastanagues, els cigrons, l'all, la tahina, una mica de sal i el suc de mitja llimona en un bol i triturar bé amb l'ajuda d'una batedora. Afegir oli d'oliva i aigua i seguir barrejant fins a obtenir una textura homogènia.

4. Per servir. Col·locar l'hummus en un bol, posar-hi una mica de pebre vermell per sobre, un raig d'oli i unes quantes llavors de carbassa. Servir acompanyat dels crackers.


Bon profit!


Una recepta de: thelastfoodblog.com