Ingredients
Per l'hummus:
3 pastanagues mitjanes
3 grans d'all
Pebre vermell
Oli d'oliva
400 g de cigrons esbandits amb aigua freda i escorreguts
1 cullerada de tahina
Suc de ½ llimona
Sal
Aigua (50 ml aprox.)
Llavors de carbassa per decorar (opcional)
Pels crackers de llavors:
100 g flocs de civada
50 g de quinoa
50 g de llavors de gira-sol
50 g de llavors de carbassa
50 g de sèsam
1/2 cullerada d'orenga
1/2 culleradeta de sal
1/4 cullerada de pebre negre
50 ml d'oli d'oliva
120 ml d'aigua tèbia
Elaboració
Per fer els crackers de llavors:
1. Preescalfeu el forn a 180 °C a dalt i a baix amb ventilador.
2. Poseu la quinoa en una paella i torreu a foc mitjà fins que estigui daurada. Uns 5 minuts aproximadament. Deixeu refredar lleugerament.
3. Afegiu els flocs de civada, les llavors, l'orenga la sal i el pebre en un bol gran i barregeu-los bé.
4. Afegiu l'oli i l'aigua i torneu a barrejar.
5. En una safata per forn, col·loqueu paper per forn i esteneu la barreja de manera uniforme. Ha de quedar una capa fina.
6. Amb un ganivet dividir la barreja del forn amb 16 peces.
7. Coure durant 30-35 minuts fins que els crackers tinguin un color daurat.
8. Deixar-los refredar. Un cop freds trencar-los amb cura.
* Si no els consumim seguidament. Guardar-los en un recipient hermètic per evitar que s'estovin.
Per fer l'hummus de pastanaga:
1. Pelar i tallar les pastanagues.
2. Posar-les en una safata de forn amb els grans d'all. Afegir un raig d'oli i el pebre vermell per sobre. Coure a 30 minuts a 180 °C o fins que les pastanagues estiguin cuites. Deixar-les refredar. Pelar els grans d'all.
3. Afegir les pastanagues, els cigrons, l'all, la tahina, una mica de sal i el suc de mitja llimona en un bol i triturar bé amb l'ajuda d'una batedora. Afegir oli d'oliva i aigua i seguir barrejant fins a obtenir una textura homogènia.
4. Per servir. Col·locar l'hummus en un bol, posar-hi una mica de pebre vermell per sobre, un raig d'oli i unes quantes llavors de carbassa. Servir acompanyat dels crackers.
Bon profit!
Una recepta de: thelastfoodblog.com