Ingredients
Per a dues persones:
- Enciam
- 6 figues
- 100g. de medallons de formatge de cabra (tipus rulo però sense pell)
- 2 talls de pernil salat
- Vinagreta d'albercoc(*): 100gr. d'oli, 20gr de puré d'albercocs (o melmelada d'albercocs), 1 cullerada de mostassa d'albercocs (o Dijon), 5gr. de vinagre de xerès
(*) Amb aquesta quantitat de vinagreta tenim per unes quantes amanides. Un cop feta jo la poso a un biberó de salsa i la reservo a la nevera. Dura molt de temps i així sempre tinc una vinagreta diferent per qualsevol tipus d'amanida.
Elaboració
Per aconseguir que el pernil salat tingui textura cruixent el posem a un plat cobert per les dues bandes de paper de forn i l'introduïm al microones durant un minut. El deixem refredar.
Per fer la vinagreta barregem tots els ingredients amb la túrmix.
Pelar les figues amb molta cura i tallar-les a quarts o octaus.
Esmicolar els medallons de formatge de cabra.
Per fer el muntatge col·loquem l'enciam, a continuació disposem les figues i el formatge de cabra. Amanim amb la vinagreta d'albercocs i per últim disposem al centre del plat el tall de pernil cruixent ben trossejat.
Espero que us agradi tant com ens ha agradat a nosaltres.
Trobaràs la recepta a Coure Coulants