Ingredients
(per a 2 persones)
200 g de filets de salmó salvatge vermell
1 tassa de quinoa
Alga wakame
1 ou o farina de cigró*
Pa ratllat
1 ceba
Shoyu o tamari
Suc de mitja llimona
Julivert fresc
Pebre
Sal
Elaboració
1. Cuinar lleument el salmó (a la planxa o al forn) i reservar-ho en un bol esmicolat.
2. Coure 1 part de quinoa per 2 parts d'aigua durant 30 minuts amb un tros d'alga wakame.
3. Barrejar en un bol el salmó amb la quinoa i afegir l'ou batut, la ceba picada, unes gotes de shoyu/tamari i del suc de llimona, julivert, pebre i sal.
4. Seguidament, anar afegint una miqueta de pa ratllat fins a aconseguir una massa consistent en que predomini el peix i la quinoa.
5. Donar forma d’hamburguesa a la massa i fregir-la en una paella amb una pinzellada d'oli de manera que quedi daurada per tots dos costats.
Si la massa no et queda suficientment consistent per donar-li forma d'hamburguesa, deixar que refredi 1 hora a la nevera.
* L’ou es pot substituir per farina de cigrons: apta per celíacs, intolerants a lactosa i a l'ou. En aquest cas, en comptes de batre l'ou amb el pa ratllat, farem una mescla amb 4 cullerades soperes de farina de cigró i la barrejarem bé amb 1 tassa/250 ml d'aigua per aconseguir una textura semblant a la de l'ou batut.
Una recepta de Pilar Benítez de Siéntete Radiante