Ingredients
(Per a 4 persones)
Oli d’oliva verge
Sal
Elaboració
1. Rentar el porro i tallar-lo a juliana. Posar una paella al foc amb un bon raig d’oli d’oliva. Quan l’oli estigui una mica calent afegir el porro i coure a foc lent.
2. Mentrestant, netejar, pelar i tallar a trossos les nyàmeres. També es podem deixar amb pela, simplement canviarà una mica el color de la crema.
3. Afegir les nyàmeres tallades a la paella amb el porro, quan aquest ja estigui transparent. Barrejar 1 minut i afegir aigua fins que les nyàmeres quedin cobertes. Afegir sal al gust i bullir durant 25 minuts aproximadament a foc mitjà.
4. Mentrestant, netejar la carxofa i quedar-nos amb la part interior més tendre. Tallar a làmines i reservar en un vol amb aigua amb llimona.
5. Quan faltin 5 minuts perquè la crema ja estigui, agafar una paella i posar-hi oli abundant. Quan sigui calent, coure les carxofes a làmines fins que estiguin rosses. Reservar les xips de carxofes en un plat amb paper de cuina que absorbeixi l’oli sobrant.
6. Quan les nyàmeres ja estiguin cuites, triturar amb l’ajuda d’una batedora. Si es vol una crema encara més fina, passar-la per un colador de malla fina.
7. Servir la crema amb les xips de carxofa per sobre.
Bon profit!
Foto de: camillestyles.com