Ingredients
Els pètals de poma:
5 pomes ecològiques
uns 60 ml de suc de llimona
3 llimones tallades per la meitat
500 grams de sucre
aigua
Per la crema d'aranja (o taronja):
250 grams de sucre glas
la ratlladura d'una aranja ecològica
200 grams de suc d'aranja ecològica
120 grams de mantega
4 ous ecològics
Pel muntatge de la tartaleta:
Un paquet de pasta brisa
la crema d'aranja
pètals de poma
Elaboració
Elaboració dels pètals de poma:
Posar a bullir 1 litre d'aigua juntament amb el suc de llimona i el sucre. Deixar coure fins que el sucre es dissolgui. S'haurà convertit en un almíbar. Retirar del foc i tapar amb paper de forn.
Treure el cor de les pomes. Pelar les pomes parcialment i fregar mitja llimona per tota la poma. Esprémer una mica del suc de les llimones per damunt del cor.
Tallar les pomes a rodanxes fines i anar-les posant dins l'almíbar.
Deixar reposar les rodanxes de poma en l'almíbar uns 40 minuts.
Cada rodanxa de poma la tallarem per la meitat, i anirem enrotllant meitats intercaladament de tal manera que acabin conformant una rosa.
Elaboració tradicional de la crema:
En uns cassola posar el suc, la ratlladura, el sucre, els ous i barregeu.
Afegir la mantega i posar la cassola a foc suau. Remanar.
Augmentar el foc i no deixar de remanar fins que la mescla comença agafar consistència de gelea.
Estarà la crema feta quan aquesta napi la base d'una cullera.
Envasar i guardar a la nevera durant un mes. Si esterilitzem els pots la seva conservació pot ser més llarga.
Elaboració de la crema amb la thermomix:
Posar tots els ingredients en el vas seguint aquest ordre: sucre, ratlladura, suc, mantega i ous.
Programar: 20 minuts a 90º i velocitat 4.
Envasar i guardar a la nevera durant un mes. Si esterilitzem els pots la seva conservació pot ser més llarga.
Muntatge de la tartaleta:
Tallar la pasta brisa i posar-la dins el motlle pressionant bé la base i les parets.
Folrar la pasta brisa amb paper d'alumini i cobrir la base amb fessols crus.
Coure al forn durant 5 minuts un cop assolida la temperatura de 200º.
Retirar els fessols crus i l'alumini de les tartaletes i tornar-les a enfornar per coure 5 minuts més a 200º.
Un cop les tartaletes són fredes farcir de la crema d'aranja, adornar amb els pètals de poma i coure al forn amb ventilació, 20 minuts a 200º.
Trobaràs la recepta a Gourmenderies.